kot kringwinkel - spullen

Geslaagde eerste editie ‘Kot Kringwinkel’: “Meer inzetten op meubels bij een volgende editie”

Bij een volgende editie meer nadruk leggen op meubels, dat is de conclusie van de ‘Kot Kringwinkel’ na een succesvolle maand . Een hele maand lang opende zij in de studentenbuurt een kringwinkel speciaal voor kotstudenten. “We hoopten ons te focussen op studenten en dat is zeker gelukt”, zegt Sanne van Delft, Marketing Manager bij Kringwinkel Antwerpen.

Voor veel kotstudenten is september de verhuismaand. Kotstudenten verhuizen naar een ander kot of eerstejaars trekken in hun eerste kot. Meubels, kleding , accessoires of andere spullen die studenten niet meer nodig hebben belanden vaak op straat in de studentenbuurt, volgens Stad Antwerpen. Daarom bundelden de studentenorganisatie STAN en Kringwinkel Antwerpen hun krachten door een pop-up tweedehandswinkel te openen speciaal voor kotstudenten, midden in de studentenbuurt.

kringwinkel van buitenaf
‘Kot Kringwinkel’ bij STAN, Kleine Kauwenberg Antwerpen

Nu we een maand verder zijn, sloot de pop-up winkel haar deuren op donderdag 12 oktober. Het was een geslaagde eerste editie, concludeert Sanne van Delft. Gemiddeld bezochten er deze maand 85% studenten en 15% mensen uit de buurt de pop-up winkel. Voor hun doelgroep, de studenten, sprak de winkel dus zeker aan.

Na een maand is het aantal bezoekers fors gedaald. Studenten zijn immers geïnstalleerd in hun kot. Toch zijn er enkele zaken die de winkel uitbaatsters bij een volgende editie willen aanpassen. “We merken dat de vraag naar meubels regelmatig terugkwam, maar door de beperkte ruimte die we hier hadden bij STAN moesten we ons meer focussen op kledij , accessoires en andere kleinere spullen. Het is iets dat we meenemen voor een eventueel tweede editie”, zegt van Delft. Spullen die nu nog over zijn in de winkel zullen naar hun collega’s gaan van ‘Kringwinkel Centrum’, dat zich bevindt in de Lange Koepoortstraat in Antwerpen.

Ondanks de positieve reacties van de studenten en STAN is het momenteel nog even afwachten of er een nieuwe editie zal komen van de ‘Kot Kringwinkel’ aangezien dit normaal eenmalig was.

STAN en Kringwinkel Antwerpen wilden met dit project recycleren van herbruikbare spullen promoten en ervoor zorgen dat studenten hun afvalberg verminderden. Dat is zeker geslaagd volgens van Delft.

Beluister hier het radiobericht.

Auteurs | Noa Jacobs, Roos Rutgeerts

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Een bittere pil voor Rotterdam: MDMA stijgt in populariteit