7 dingen die je kan doen in tijden van corona

De hele dag thuis zitten met je gezin voor 5 weken? Het klinkt inderdaad niet als muziek in de oren voor de meeste onder ons. Met deze 7 tips helpen we je er doorheen! 

  • Begin aan een work-out 

Geen betere tijd om eindelijk dat summerbody te kweken waar je het al jaren over hebt. Download een work-out app op je smarthphone en ga om de zoveel dagen eens lopen. Zo kom je buiten én ben je sportief. Kom fit uit de quarantaine, net op tijd voor op het strand te gaan liggen! 

  • Ruim die kamer eens op 

Een rommelige zolder of logeerkamer die je elke zomer inplant om eens onder handen te nemen? Of een kamer die je al langs eens een schilderbeurt wilt geven? Nu is de uitgelezen kans om het eindelijk eens te doen! Maak gebruik van de situatie een geef die kamers een verdiende make-over! 

  • Organiseer een spelletjesavond met het gezin 

Spreek een vaste dag, of meerdere dagen, in de week af om een spelletjesavond te houden. Het is leuk en interactief en zorgt voor toffe herinneringen om op terug te kijken. Ook vermijd je zo dat iedereen elke avond apart Netflix kijkt of ligt te gamen.

  • Organiseer een ‘cinema’ avond 

Nu de cinema’s gesloten zijn kan je natuurlijk niet meer naar daar maar je kan wel de cinema tot bij jou brengen! Spreek een avond in de week af waarbij jullie allemaal gezellig in de zetel ploffen. Zet een leuke familiefilm op en open de zakken chips alvast! 

  • Maak een schatten jacht 

Dit is vooral van toepassing als je nog jonge kindjes hebt. Verstop allemaal ‘schatten’ in je tuin of ergens in je huis. Maak daarna een schattenkaart waarbij ze aan de hand van opdrachtjes of raadsels de schatten vinden. Zo krijg je ze ook in één klap weg van hun tablet of Playstation. Plezier gegarandeerd! 

  • Maak een duidelijk takenverdeling

Om te zorgen dat de frustraties niet te hoog oplopen tijdens deze quarantaine is het aangeraden om een takenverdeling te maken. Spreek met je partner af wie wanneer kookt, de strijk doet, afwast, enzovoort. Je kan gerust de kinderen ook betrekken. Op deze manier vermijd je het meeste conflict. 

  • Maak een dag planning 

Het is belangrijk dat je voor jezelf of voor je gezin een ritme aanhoudt in deze quarantaine. Het is namelijk geen vakantie. Kies voor jezelf een vast uur om op te staan, neem een paar uur om te werken, voor school te werken. Eet op vaste uren zoals je op je werk of op school zou doen. Een ritme zoals dit maakt het allemaal veel makkelijker. Vergeet wel geen tijd te nemen om te ontspannen, je kapot werken is zeker niet de oplossing! 

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Sfeer van Chinees Nieuwjaar
‘Onze tradities zijn geen carnaval’