De ‘COVID-19’ schoonmaak

Nu je thuis zit, ontdek je elke dag een extra klusje dat je al kan doen. Waarom wachten op de grote lente schoonmaak als je nu al kan klussen. Hierbij 5 tips wat je allemaal in je huis en tuin kan klussen zodat je van de lente kan genieten.

Lijstjes tot je het beu bent

Bij zoveel taken is een start moeilijk te vinden. Maak een to-do-lijstje met al de taken die je wilt doen. Als eerste puntje schrijf je sowieso de taken op die je dagelijks bijna doet zoals de afwas, spullen naar de wasmand brengen en natuurlijk bed opmaken. Daarna schrijf je de taken op die je eigenlijk nu al kan doen. Het huis helemaal schoonmaken, de tuin opruimen, de hondenspeeltjes wassen. Wat je best ook noteert is wanneer jij wilt dat die uitgevoerd zijn. Zet er een deadline op. Natuurlijk wel eentje dat haalbaar is, zo verplicht je jezelf toch om het allemaal af te hebben.

Met twee is fijner dan alleen

Wat is er fijner dan je klusjes samen te doen. Je kan de klusjes verdelen onder jouw gezin. Natuurlijk niet ieder een apart klusjes want dat is maar saai, verdeel ze per twee of met meer. Niks gezelliger dan samen te werken tot een eindresultaat. Tonen dat jullie er iets moois van kunnen maken of dat jullie perfect kunnen samenwerken. Zo is er ook ’s avonds een leuk onderwerp aan tafel, over hoe hard jullie gewerkt hebben.

Extra zakcentje

Als je uiteindelijk bv. de zolder of een schuur gaat opruimen, vind je heel veel spullen die je uit het oog verloren was. Die heb je eventueel niet meer nodig maar zijn nog in perfecte staat. Verzamel al deze spullen en zie dat echt niemand van het gezin deze nog nodig heeft. Dan kan je ze op een tweedehandssite plaatsen. Zo heb je toch nog een extra centje verdient als je binnen zit.

Bob de bouwer

Als een van deze bruikbare spullen iets te veel waarde heeft om te verkopen, dan kan je ze natuurlijk ook ombouwen. Verwerken in je eigen robot of bouw samen een zetel uit paletten of maak een boomhut. Laat de creativiteit in je naar boven komen. Samen tijd verdrijven door een plan uit te tekenen en uitwerken tot een eindresultaat.

Relax

Na je harde werk komt het leukste deel, beloon jezelf en je huisgenoten. Kook samen een lekkere cake of jullie favoriete eten. Neem samen een dagje om tot rust te komen met lekker eten, drankjes, pak een dekentje en leg je in de zetel met een goede serie. Geniet van jullie eigen ontwerpen of zoek samen nieuwe spullen die jullie binnenkort kunnen kopen met de centjes die jullie hebben verdiend.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
kapstokken
Fashion Plato project helpt jonge ondernemers