coronatime tips corona

Vijf manieren waarop je sociaal kan zijn in deze coronacrisis

De cafés zijn gesloten en er geldt een samenscholingsverbod. Je huisgenoten maken je gek, Netflix heeft niet veel nieuws meer te bieden en eenzaamheid loert om het hoekje. Nu de meeste sociale activiteiten een misdaad zijn geworden, is hier een overzicht van wat je wél nog mag doen.

  • Nog één spelletje, mama

Gamers aller landen, verenigt u! Deze tijden lijken voor de meeste mensen misschien moeilijk, maar gamers bevinden zich nu in het aards paradijs. Steam, een online marktplatform voor games, ziet recordaantallen van tot wel 20 miljoen gamers die tegelijk online zijn. Games kan je dus online samen met je vrienden spelen zonder dat je bij elkaar in de buurt moet komen. De regels van social distancing blijven dus gerespecteerd.

  • Terrasjes, weer?

Het zonnetje schijnt, de vogeltjes fluiten en de buitenwereld lonkt. De temperatuur wordt stilletjes aan warm genoeg om in de zon te zitten. Het ideale moment om gezellig met vrienden het eerste terrasje van het jaar te gaan doen. Er is maar één probleem… We zitten in een “lockdown” (al mogen we dat niet zo noemen). Geen nood. Neem je frisse pint (of cola) mee naar je tuin of terras. Zet jezelf lekker in het zonnetje en bel je vrienden gewoon op via videochat. Zo kunnen jullie toch nog samen dat eerste terrasje doen.

  • Virtuele feestjes

Waar is da feestje? Bij steeds meer jonge mensen is da feestje gewoon in hun kamer. Radiozenders als Studio Brussel en verschillende artiesten en muziekgroepen livestreamen optredens en DJ-sets. Nu missen enkel je vrienden nog. En die kan je makkelijk zien door met z’n allen (je raadt het waarschijnlijk al) te videochatten. Doe de lichten uit, tap een pint en #DansInUwKot.

  • Heel luid roepen

Zie je je favoriete buur van het tegenoverstaande appartement op zijn terras zitten. Vul je longen dan met zoveel mogelijk lucht en roep luidkeels: “Hallo buurman!” Zo kunnen jullie verder heen en weer roepen zonder dat je een boete krijgt voor samenscholing. Let wel op dat je geen boete krijgt voor geluidsoverlast.

  • Denkbeeldige vrienden

Is je laptop stuk, heb je geen internet of vindt je de bovenstaande tips allemaal maar niks. Je kan nog steeds beroep doen op je verbeelding. Bedenk je eigen denkbeeldige vrienden en je bent nooit meer alleen. Het grootste voordeel aan een denkbeeldige vriend: ze zijn enkel vatbaar voor denkbeeldige virussen, dus jullie kunnen elkaar niet besmetten.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Meewerken aan échte magazines? Say what?!