Zo amuseer je je online met je vrienden

Je zit misschien thuis, ver van je vrienden die je normaal wekelijks ziet, maar dat betekent niet dat je bij de pakken moet blijven zitten. Via het internet kan je namelijk niet besmet geraken met het Coronavirus! Geen beter moment dan tijdens een collectief isolement om daar gretig gebruik van te maken. Enkele tips om je online te amuseren met je vrienden:

Een goede babbel

Je kan altijd naar je vrienden bellen. Maar wat als je met z’n tienen wil bellen? Dan zijn er chat-apps zoals Discord of Skype. Niets is leuker dan samen wat onnozele prietpraat verkopen aan elkaar. Neem er allemaal een pintje, koffie of thee bij, en het lijkt alsof je gewoon terug op café zit. Een stem horen is het beste middel tegen eenzaamheid.

Vriendschap is… samen gamen

Moest je nu toch uitgepraat raken, of je innerlijke drang naar spel en competitie komt te sterk boven, dan kan je altijd één van de vele gratis online games samen spelen. 

Zo kan je zien wie het beste van thuis uit bluft tijdens een spelletje online pokeren, samen tegen fantasiemonsters vechten in één van de duizenden gratis MMORPG’s (Massive Multiplayer Online Roleplaying Games) op het internet of een stad bouwen en je vrienden de oorlog verklaren in een Online Strategy Game.

(Niet) naar de cinema

Samen met je vrienden of met een date naar de cinema gaat nu niet meer, maar wie zegt dat je dat niet online kan organiseren? Bel je groepschat op en spreek een moment af om een leuke film te zien. Neemwat snackjes en drankjes, leg je lui in je zetel of bed en voila: home cinema ready to go! Netflix heeft nu zelfs een extensie op Chrome waardoor je met vrienden tegelijk een watch party kan organiseren, zodat je film exact tegelijk afspeelt. 

Disco in de slaapkamer

Niet meer gaan feesten is niet enkel voor jonge mensen een domper, maar voor bijna iedereen. Daarom kan je eens samen wat muziek luisteren en een dansje doen met websites of apps die je tegelijk muziek kunnen laten luisteren zoals jqbx.

Samen fit blijven (of worden)

Iedereen weet hoe moeilijk het is om een job, studies en al je hobby’s te combineren met een sportief ritme. Nu dat je dus het overgrote deel van de tijd thuis zit, heb je geen excuus meer om niet te beginnen sporten! 

Toch is het zo verleidelijk om in je bed te liggen, zeker met al die leuke dingen die je kan doen die hierboven staan vermeld. Daarom spreek je af met je vrienden om allemaal tegelijk te sporten terwijl je videochat aan staat met enkele motiverende tracks op de achtergrond. Zo motiveer en controleer je elkaars sportgedrag. Een leuke app hiervoor is Workout Buddies.

Weinig mensen hebben natuurlijk een fitnesstoestel staan thuis, maar dat heb je ook niet nodig voor een goede workout. Push-ups, planken en sit-ups zijn enkele dingen die je dagelijks gemakkelijk kan doen en die veel effect hebben op je kracht en conditie. Het Youtubekanaal van Sportclub Het Eiland biedt hier meer informatie over. 

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
“Zondagavond is nu zoals elke andere avond”