Lockdown ‘n loaded

Corona, corona, en nog eens corona. Overal waar je kijkt. Je wordt heen en weer geslingerd tussen ‘lockdown’ en ‘feeling down’. Maar er moet toch een manier zijn om deze periode van quarantaine goed door te brengen? Om te beginnen is een goede organisatie de eerste stap om van je hoofd een rustgevende bloementuin te maken.

Hier zijn 5 tips voor een goede dagindeling:

  • Schrijf alles op: Neem een groot papier en overloop alle vervangende taken en nieuwe werkmanieren. Schrijf ze allemaal mooi naast mekaar (vergeet de mogelijke deadlines er niet bij te zetten) en hang het aan je muur. Zo vergeet je nooit aan wat je je allemaal moet aanpassen.
  • Dagplanner: Maak voor jezelf een dagplanner (of als je er al eentje hebt, super!). Gebruik de onderdelen “TO DO” met 10 puntjes eronder, “PRIORITEITEN” en geef daarbij een top 3, “AGENDA” zodat je je taken per uur kan organiseren, en ten slotte “EXTRA NOTITES” om motiverende tekstjes in te zetten.

  • Plan ontspanning in: Schrijf in je dagplanner ook wanneer je je gaat ontspannen. Muziek, dansen, tv kijken of een gezelschapspelletje spelen, het kan allemaal. Wanneer je tussen je dagelijkse taken ook leuke dingen ziet staan ga je je plots veel gemotiveerder voelen.
  • Blijf een wekker zetten: Lockdown is geen synoniem voor vakantie, dus om ervoor te zorgen dat je bioritme niet helemaal in de war is, blijf je best je wekker zetten alsof je naar het werk of naar school moet.
    (EXTRA TIP: Drink elke ochtend een gember juice shot. Daar word je helemaal wakker van en het is een gezonder alternatief voor koffie of energiedrankjes.)
  • Blijf communiceren: Hou contact met je leerkrachten of verantwoordelijken, zo blijf je ook op de hoogte over nieuwe veranderingen. Check je e-mails dagelijks en schrijf alle nieuwe maatregelen op (zie tip 1). Daarnaast blijf je best ook communiceren met vrienden en familie om je sociaal leven toch een kleine boost te geven. Hebben wij even geluk dat de technologie zo ver staat: bellen, sms’en, e-mails,… Echte redders in nood!
    (EXTRA TIP: Het beste communicatiemiddel is een glimlach. Don’t forget to keep smiling!)
Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Bijna 2000 overtredingen sinds de Turnhoutsebaan een fietsstraat is