berenjacht

Berenjacht

In Sint-Niklaas willen ze gezinnen aansporen om meer te gaan wandelen. Het is stralend weer en iedereen heeft tijd om te slenteren door de stad. Met de veilige 1,5 meter afstand van elkaar trekken veel mensen erop uit. De laatste tijd wandelen er meer en meer gezinnen want ze gaan jagen op beren.

Bijna iedereen in mijn stad plaatst een knuffel voor het raam die de kinderen moeten zoeken. Er zijn al meerdere spelletjes ontwikkeld zoals de knuffelbingo, waar je verschillende soorten dieren moet vinden. Het idee is ontstaan in Australië, omdat ze daar zochten naar een manier om kindjes te amuseren tijdens wandelingen doorheen hun stad. Sint-Niklaas heeft het idee snel opgepikt. Al wie een knuffel plaatst kan dit doorsturen naar makers van een googlemapskaart, zodat de ouders weten in welke straten de kinderen kunnen zoeken.

Ik vind het geweldig om door mijn raam te kunnen kijken naar al die kinderen die lachen van geluk bij het zien van onze knuffels. De berenjagers maken kleurplaten en steken die in de brievenbussen als bedanking voor het zetten van de knuffels. Ik zag ook een huis met 50 beren buiten op een bankje. Daar hing een bordje bij dat elke berenzoeker een knuffel mocht uitkiezen. Het maakt de coronacrisis veel vrolijker. Veel mensen doen eindelijk eens iets voor een onbekende. Gezinnen komen buiten en ontwikkelen samen ideeën om dit voor iedereen leuker te maken. Dat creëert hoop.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Ville-Valtteri& Elisa
(Buitens-)huisstijl – Mode in A’pen