Dankbaar voor mijn thuis

Nu we bijna twee weken thuis zijn, begint te verveling echt toe te slaan. Bij iedereen lijkt dit wel het geval te zijn, dat merk ik op sociale media. Vooral op Twitter. Nooit tevoren zag ik zoveel tweets over verveling, vrienden missen, het verlangen om te gaan feesten of gewoon het verlangen naar sociaal contact.

Andere vorm van contact 

De meesten zoeken dan ook naar alternatieven. Er wordt veel vaker gebeld, ge-sms’t, geskypet, … er worden zelfs nieuwe apps gelanceerd waarbij je met willekeurige vrienden van vrienden kan videochatten. Het zijn allemaal goede oplossingen om het contact met je vrienden te onderhouden.

Frisse zeelucht

Natuurlijk blijft er een enorme drang om buiten te kunnen komen. Zelf ga ik veel vaker gaan wandelen, fietsen of lopen in mijn omgeving. Het is nu pas dat ik echt enorm dankbaar ben voor waar ik woon. Ik kan op het strand gaan wandelen, in het bos gaan lopen of in uitgestrekte polderlandschappen gaan fietsen. Aan de Belgische kust wonen in deze periode brengt enorm veel voordelen met zich mee.

Het is vanzelfsprekend dat iedereen wel eens een wandeling maakt om een frisse te neus te kunnen halen. Voor wie dat een gigantische beloning is, dat zijn onze huisdieren. Alle honden genieten waarschijnlijk ten volste van de extra kilometers die ze kunnen afleggen en ook katten en andere huisdieren zijn in hun nopjes door al dat volk in huis nu. 

Er is geen grote positieve kant aan de coronacrisis, maar probeer ze toch in te zien. 

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Gang ziekenhuis
Op één week tijd ruim 5000 registraties op helpindezorg.be