De 6 belangrijkste tips om niet besmet te raken met het corona-virus

Even in het kort, het virus wordt overgedragen van mens op mens. Je kunt het dus van elkaar krijgen. En dit is hoe het juist gebeurt als iemand met het virus hoest of niest, komen  er druppeltjes in de lucht en als je die druppeltjes inademt dan raak je besmet. Ook kan het via handen doorgegeven worden, dus als je iemand zijn hand schudt, raak je ook besmet. En tot slot, als het virus op je handen zit en je wrijft in je ogen, mond, neus komt het op deze manier in je lichaam. Dit zijn de maatregelen om het te voorkomen:


Afbeelding met venster, binnen, gootsteen, 

Automatisch gegenereerde beschrijving
  • Was je handen

Handen wassen werkt echt heel erg goed, hoe vaker je je handen wast hoe minder kans dat er bepaalde bacteriën op blijven zitten. Voor je eigen hygiëne en de hygiëne van anderen. En dat hoeft niet met dure producten, gewone handzeep is al voldoende.

  • Desinfecteringsgel

Is super handig en kun je overal meenemen. Kom je op publieke plekken waar je geen kans hebt om je handen even te wassen, gebruik desinfecteringsgel. Het doodt al de bacteriën op je handen. En kan je op elk moment van de dag even snel even gebruiken. Desinfecteringsgel kan je kopen in de apotheek.

  • Schud geen handen

Handen schudden is elkaars bacteriën die op elkaars handen zitten doorgeven. DOE DAT NIET! Het is veel te gevaarlijk in deze tijd. Je kunt wel een elleboogstootje geven of even een klopje met de binnenkant van elkaars voeten. Dat is nog leuk en grappig ook.

  • Mondmaskers

Natuurlijk is het een bepaalde hype om mondmaskers te dragen, maar als je zelf niet ziek bent, heeft dat geen zin. Het beschermt je niet tegen de ziekte. Alleen in de situatie als je zelf ziek bent en je wilt de andere mensen rondom je niet infecteren, dan is het wel handig om dat de dragen. Dus aan alle niet zieken: ‘geef je mondmaskers aan de mensen die het wel nodig hebben, bijvoorbeeld ziekenhuispersoneel, die hebben er een tekort aan!’

  • Neem afstand

Begeef je niet tussen de mensen, als mensen te dicht bij elkaar komen is de kans groter dat je besmet kunt worden. Zoals in de supermarkt, neem zoveel mogelijk afstand en als je ziet dat er in een gang al mensen iets staan uit te kiezen, sla dat even over en kom later terug. Je weet nooit wie wel of geen corona heeft. Dus vermijd met een afstand van minstens 1,5 meter.

  • Blijf binnen

Alsjeblieft, volg de maatregelen die de overheid ons heeft opgedragen. Je wil echt geen mogelijk slachtoffer worden van het corona virus, danwel het overdragen op eenander als je onbewust een drager bent. Blijf zoveel mogelijk binnen, ook voor je eigen veiligheid en de mensen om je heen . Als dat niet kan, dan houd je jezelf aan de bovenstaande tips. Mensen moeten deze maatregelen overal respecteren en zich er aan houden, zo kunnen we samen het corona-virus stoppen!


Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Voor liefhebbers van juwelen is er deze week de Antwerp Diamond week