Featured image Eva Geers

Geen vakantiegevoel

De scholen hebben beslist om de paasvakantie toch taken- en lesvrij te houden. Dat betekent dat we dus wel vakantie hebben de komende twee weken. Toch kunnen we niet echt van een vakantiegevoel spreken. Je kan niet zomaar met vrienden afspreken, je kan helemaal nergens naartoe om iets te gaan eten, drinken of zelfs doen. Het wordt veruit de vreemdste paasvakantie dat je ooit al had. 

Routine behouden

Het klinkt misschien niet supertof, maar het is geen slecht idee om de routine die je voor jezelf opgebouwd hebt, aan te houden. Als je bijvoorbeeld elke dag een aantal uurtjes voor school hebt gewerkt, kan je die uren in de ‘vakantie’ al spenderen aan de examens. Ze lijken misschien nog eeuwen ver in de toekomst, zeker nu, toch is het slim om er al aan te beginnen.

Minder stress

Voor velen onder ons hebben de afgelopen weken voor heel wat stress gezorgd. De constante onzekerheid over welke maatregelen erbij zouden komen en wanneer hield mij ook soms wakker ’s nachts. Ook valt het niet voor iedereen even goed mee om voor zichzelf een discipline te creëren en zelf te zorgen dat al je schoolwerk in orde is. Het gevoel dat je iets aan het vergeten bent kan serieus knagen. Daar kunnen we gelukkig even afscheid van nemen. In een vakantieperiode beslis je wanneer je wat doet en hoeveel, zonder in te hoeven zitten met een indiendatum. Tijd dus om even minder stress te hebben

Genieten van het zonnetje

Gelukkig zitten we niet elke dag binnen te schuilen voor hevige regenbuien en enorme koude. We hebben al heel wat zon gezien de voorbije weken en daar komt nu ook een zachte temperatuur bij. Leg je dus buiten in de zon en probeer het allemaal een beetje te vergeten. Zo is er toch een deeltje van dat vakantiegevoel aanwezig.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Kerst in Antwerpen
Antwerpen weer versierd met kleurrijke kerstverlichting