online les
online les

3 verwachtingen van het nieuwe academiejaar die niet uitkwamen

Na 6 jaar les te hebben gevolgd onder de spreekwoordelijke kerktoren van het plaatselijke boerengat, is daar eindelijk het grote moment: naar de hogeschool! Halfweg september dalen de coronabesmettingen en maak ik me klaar om naar aulalessen te gaan, nieuwe mensen te leren kennen of ’s avonds de stad in te trekken. Niets kan de start van dit academiejaar verpesten, tenzij een cyberaanval of complete sluiting van de horeca. Maar hoe groot is die kans? Of wacht… Dit is mijn beleving van de eerste maanden aan de hogeschool.

Van aula naar luie zetel

Als jonge student aan de humaniora heb je vaak het beeld van grote aula’s als het over de hogeschool gaat. Door de één of andere pandemie die zelden in het nieuws verschijnt, wist ik echter al dat het er dit jaar iets anders ging uitzien. Maar dat ik vanaf de tweede lesweek alles moest gaan volgen vanuit de luie zetel had ik dan weer nooit gedacht. Een cyberaanval zorgde ervoor dat niemand de campussen meer binnen mocht. Net nu ik eindelijk de weg naar het kraampje met snacks en drankjes had gevonden…

Kennismaking via de webcam

Het klinkt een beetje als het concept van een louche datingsite, maar de meeste mensen heb ik voorlopig enkel gezien via het internet. Op voorhand zeiden ze dat je vele nieuwe mensen ging leren kennen, maar verder dan wat stemmen en een paar camerabeelden zijn we voorlopig nog niet geraakt. Hopelijk kunnen we elkaar snel weer zien op de campus. Ook al omdat ik tijdens de onlinelessen het concentratievermogen van een goudvis heb.

Nog eentje gaan drinken?

Bij het studentenleven hoort natuurlijk ook het nachtleven. Door Covid wist ik wel al dat discotheken en kotfeestjes er niet inzaten, maar gelukkig konden we wel eens een terrasje gaan doen en de gezellige barretjes in de stad verkennen. Tot plots: nieuwe verstrengde maatregelen! De horeca werd volledig gesloten en contactpersonen teruggebracht naar één iemand. Cafés en restaurants zijn leeg maar treinen en bussen overvol. Voor studenten is dit dus niet de makkelijkste periode. Duimen dat we volgend schooljaar wat van onze vrijheid terugkrijgen.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Werkplek Journalist
Voor sportjournalistiek is er geen rust