corona

Strijden voor anderen

Tijdens deze quarantaine mogen veel mensen hun werk thuis doen. Zij blijven geld verdienen en zitten veilig afgeschermd tegen het virus. Wat een geluk dat thuiswerken mogelijk is dankzij alle technologie! Jammer genoeg heeft niet iedereen heeft dat geluk.

De man van onze krantenwinkel heeft kanker. Hij is een risicopatiënt die ondanks het virus toch elke dag zijn winkel opent. Eigenlijk heeft hij niet echt een keuze want moest hij de krantenwinkel sluiten, dan zou hij nauwelijks rondkomen met zijn spaargeld. Daarom blijven veel mensen bij hem kopen. Iedereen weet dat hij het geld goed kan gebruiken.

Veel klanten doen een mondmasker en handschoenen aan om hem te beschermen. De dankbaarheid spat er vanaf als hij je met die voorzorgsmaatregelen ziet binnenkomen. De man geniet van het contact met zijn klanten, want thuis zou hij toch maar alleen zitten. Hij zegt altijd dat hij goede moed heeft in een vaccin en wenst elke klant een goede gezondheid toe als zij de winkel verlaten.

Mensen zoals hem geven mij hoop. Als hij het kan om elke dag al zijn klanten met een glimlach te bedienen, dan kunnen wij echt wel thuisblijven om mensen zoals hem te beschermen. Er zijn zoveel mensen met een gelijkaardig verhaal. Ik hoop dat we allemaal strijden voor hun gezondheid.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Dramatisch lange wachttijden voor rijlessen