Boy behind a tripod taking a photo

Work hard, play hard… ofzoiets

Social distancing studeren

Ik sluit m’n slaapkamerdeur, ga aan m’n ‘bureau’ zitten. Oordopjes in, muziek aan, en de rest van de wereld even uit. Tot er iemand weer m’n kamer inloopt. Meestal is dat Jayden. Mijn neefje van zes. Ook hij heeft geen les op school. Anders dan ik, is hij meestal in de voormiddag al klaar met z’n schoolopdrachten. Daarna komt hij mij storen.
Begrijp me niet verkeerd, ik vind het heel leuk om weer in hetzelfde huis als hem te wonen, maar soms wil ik ook gewoon even rust. Ik ben gewend om op kot lekker alleen en ongestoord te kunnen werken. Hier is dat wat anders.
Als ik Jayden aandacht geef, gooi ik m’n schoolwerk op een laag pitje. Als ik even ‘goed studentje’ wil uithangen, voel ik me schuldig dat ik niks leuks met m’n neefje doe. Er zijn wel die momentjes af en toe wanneer ik voor school werk, én m’n neefje bezig hou.

Buurmeisje tot de redding

Hij heeft nu vakantie. Die van mij is net voorbij, hoewel ik niet echt het gevoel had dat het vakantie was. Gelukkig hoef ik niet meer zijn namiddag entertainment te zijn. Een van de buurmeisjes verveelt zich blijkbaar ook te pletter thuis. Jayden heeft de afgelopen paar dagen zo’n beetje de hele tijd met haar gespeeld. Heel fijn, maar je hoort het toch in je achterhoofd gefluisterd “anderhalve meter!”.
Zelf zijn ze denk ik nog net te jong om echt te snappen wat er aan de hand is en waarom ze die afstand van elkaar moeten houden, en daarom ook dat ze die regel dus niet altijd even goed opvolgen.

Motivatie, eerder procrastinatie

Je zou denken, ok de afleiding is de deur uit, letterlijk, maar dan zit je toch nog even mis. Nu heb ik gewoon een andere afleiding. Ik ben documentaire’s gaan kijken. Vandaag was het thema polygamy, en dan specifiek het ontsnappen van de cult.
Ik had eerst verwacht dat thuis ‘naar’ school wel prima zou zijn. Lekker laat opstaan. Hele dag rondlopen in je pyjama. Zelf je schema kiezen. Het tegendeel is me toch bewezen. Ik loop wel het meeste deel van de dag in m’n pyjama of een variatie daarop, maar de motivatie om aan school te werken is ver te zoeken.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Tami Segers
“Toen ik de opleidingsinformatie van Journalistiek opzocht, dacht ik: ‘Tiens, dit is echt iets voor mij!’”