Uitstel is geen afstel

Wat te doen in quarantaine?

Vind jij lichtpuntjes in deze bizarre tijden? Ik heb er enkele gevonden en ik wil ze met plezier delen. Eindelijk hebben we de tijd om even wat langer stil te staan bij de zin en de onzin van het leven. Dingen die je al zo lang hebt uitgesteld omdat je vaak te moe was of het te druk had, kan je nu eindelijk eens in vervulling brengen.

Doe aan Yoga of mediteer

Heb je ooit met goede bedoelingen zo’n yogamatje aangeschaft, maar die eigenlijk nog nooit uitgerold? Waar wacht je dan op! Je kan ’s morgens voor je aan je dag begint lekker ontspannen door aan yoga te doen of te mediteren. Er bestaan immens veel apps en youtubefilmpjes die je kunnen begeleiden met jou pad naar geluk en rust.

Schrijf brieven

Deze eeuwenoude manier van communiceren kan men nooit verleren. Waar is de tijd dat iedereen nog liefdesbrieven schreef of vliegers vouwde in de klas met de vraag; ‘Vind je me leuk?’. Nu is de ideale moment om een penvriend of vriendin te hebben! Of wil je misschien je grotouders een hart onder de riem steken? Keuze genoeg! Ik denk dat iedereen mensen moet missen deze weken. In plaats van een berichtje te sturen of te videochatten kan je je vulpen en een blad papier nemen en je gevoelens op al dan niet poëtische wijze neerpennen. Voel je de nostalgie?

Hou een dagboek bij

Onthul je diepste geheimen en gedachten. Stel jezelf in vraag. Schrijf je doelen op. Wat wil je nog bereiken in je leven? Welke gevoelens ervaar je? En niet vergeten, ontspan en ontsnap!

Verlies jezelf in een boek

Misschien heb je in je boekenkast nog enkele verborgen parels liggen die in lange tijd niet meer zijn vastgenomen. Kies een boek dat je al lang wou lezen en begin eraan! Nu is het moment! Eigenlijk zou je in het dagelijkse leven altijd tijd moeten maken om een uurtje te lezen in je favoriete roman of thriller.

Maak je kast ‘zomerklaar

Puilt je kleerkast niet een beetje uit van al die miskopen doorheen de jaren? Durf oog in oog te staan met je kleren. Alles dat je al een jaar of langer niet meer hebt gedragen doe je weg! Verkoop ze nog aan een mooie prijs of doneer ze aan degenen die het kunnen gebruiken.

Neem een lang warm bad

Al die snelle douches voor of na je werk of school zijn praktisch en kunnen je al een heel stuk frisser doen voelen. Maar hoe lang is het geleden dat je nog eens een lekker warm bad hebt genomen? Ik zou zeggen, verwen jezelf! Misschien heb je nog heerlijke olie of een bruisbal in de kast liggen en steek de kaarsjes aan. Om nog extra sfeer te creëren kan je een lekker glaasje wijn of zelfs cava voor jezelf inschenken.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Trump is weg, het trumpisme blijft