“Er is nog zoveel meer in de wereld”

Over de verbazing van een jonge vrouw

Sofie (21) valt van de ene verbazing in de andere. Haar eerste werkervaring als leerkracht zit meteen vol uitdagingen. Het is niet het coronavirus, maar de mensen en hun reacties waar haar mond van openvalt.

Tijd te veel/kort

‘Ik verveel mij’ of ‘ik weet niet wat te doen’ zal je mij niet horen zeggen. We zijn pas verhuisd waardoor we werk genoeg hebben in het huis en in de tuin. De lockdown komt dus wel van pas bij ons. Mijn vader en plusmama gaan nog steeds werken: het huishouden komt grotendeels op mijn schouders terecht. Bovendien zorg ik ook voor mijn achtjarige pluszus. Werk verzekerd. Daarnaast hou ik van wat me-time: sporten, mezelf verzorgen en s’ avonds gezellig voor de tv zitten. Mensen zijn al zo gewoon geworden aan activiteiten buitenshuis, dat ze geen plezier vinden in kleine dingen doen samen met het gezin.

Huiswerk

Ik ben blij dat de technologie van vandaag bestaat, nu kan ik contact houden met mijn leerlingen en ze bijstaan waar nodig. Ik probeer genoeg taken te geven zodat ze bijblijven met de te kennen leerstof. Gek dat niet elke school dat doet. Het ene kind heeft nu een uur werk en het andere is misschien vier uur bezig met taken voor school. De eindtermen zijn gelijk voor ieder kind, maar in de uitwerking ervan zit een gigantisch verschil van school tot school.

24/24 corona

Corona, corona, corona, is er echt geen ander nieuws? Oké, het is een zeer belangrijk issue tegenwoordig, maar andere zaken mogen niet in de vergetelheid geraken. Doordat een groot deel van de wereld thuis zit, gaat ons klimaat erop vooruit. Dit positieve nieuws mag ook wel eens aan bod komen. Langs de andere kant zijn er zijn nog steeds oorlogen, vluchtelingen en andere problematieken… Ze zouden beter een apart corona-nieuws maken. Zo blijven we nog steeds op de hoogte van andere gebeurtenissen en ‘Thuis’ is nu toch gedaan.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Dag van de Trucker draait rond personeelstekort