Ashley (20): “We willen niet nog eens zeven weken apart leven”

Ashley (20) haar lief heeft hoogstwaarschijnlijk corona gehad. Daan is nooit getest geweest maar toch hebben ze elkaar voor de zekerheid 55 dagen niet gezien. Ashley vertelt ons hoe ze dit als koppel hebben ervaren.

Vrijdag de dertiende

Op vrijdag 13 maart kreeg Ashley te horen dat de papa van haar lief positief getest had op corona. Het hele gezin moest thuis in quarantaine. “De rest van de familie heeft zich niet laten testen maar de kans is groot dat zij het virus ook hebben gehad. Daarom hadden ze besloten om zich met het hele gezin twee weken af te zonderen. Normaal hadden we die vrijdag nog afgesproken maar dat is niet doorgegaan” legt Ashley uit.

Facetimen als redding

Het koppel heeft zich netjes aan de regels gehouden tijdens de lockdown. Ashley vertelt ons hoe ze contact hield met haar vriendje: “De eerste twee weken waren niet gemakkelijk. Daarna viel het beter mee, we hebben toen elke dag gefacetimed. Dat maakte het leven tijdens corona draaglijk. We hebben veel gepraat, maar soms deden we elk ons eigen ding. Ik werkte aan mijn eindwerk en hij speelde videogames. Het belangrijkste was dat we elkaar even konden zien”.

Wat brengt de toekomst?

Ashley vreest dat er een tweede coronapiek komt. “De papa van Daan heeft een appartement in de stad gekocht. Er komt hoogstwaarschijnlijk een tweede piek van corona en dan gaan we in dat appartement samenwonen. We willen niet nog eens zeven weken apart leven”.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Schelde vanuit ooghoogte
Antwerpen het nieuwe Venetië?