closet picks Criterion

Mijn grootste ontdekking ooit

Nu ik hele dagen in mijn kamer het wereldwijde web afschuim, heb ik een aantal dingen ontdekt om me bezig te houden. Wellicht de belangrijkste revelatie is The Criterion Collection. Criterion is een Amerikaanse filmdistributeur die zich focust op belangrijke klassieke en hedendaagse films.

De organisatie heeft een YouTube kanaal waar ze haar films promoten en waar ze ook de serie Closet Picks op publiceert. In Closet Picks worden prominente mensen in de filmwereld in een grote kast gestuurd met daarin alle films uitgebracht door Criterion. De gasten moeten dan een aantal films kiezen en er hun zegje over doen. Zo krijg je als het ware een persoonlijke aanbeveling cultfilms door mensen als Ethan Hawke, de Safdie broers, Edgar Wright, Gaspar Noé en Boon Joon Ho. Bovendien vertellen de regisseurs, zeker de doorgewinterde, graag anekdotes over de films. Ik heb zelden zoveel gepassioneerde mensen vol enthousiasme aan het woord gezien en dat werkt zeer aanstekelijk.

Dit kanaal heeft me al uren kijkplezier bezorgt. Versmolten met mijn dekens en de televisie kijk ik naar films van Ozu, Truffaut, Godard, Anderson, Fellini en nog vele andere top regisseurs. Als je graag al eens een cultfilmpje meepikt, zou ik zeggen bekijk Closet Picks van The Criterion Collection.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Komst van seksrobots niet zonder gevaar