Hasna Hajji

“Leerlingen zien afstuderen is elk jaar een hoogtepunt”

Hasna Hajji (36), adjunct-directie op het Koninklijk Atheneum Antwerpen, hoopt dat elke school in Vlaanderen ooit een weerspiegeling zal zijn van de samenleving.

Aan de slag gaan in het Koninklijk Atheneum in Antwerpen was een bewuste keuze voor Hasna, zelf moeder van vier. “Uit mijn ervaring met jongeren als psychotherapeute koos ik bewust voor een multiculturele school. In de functie die ik nu heb, kan ik eerder preventief werken, en voor een groter publiek. Op die manier hoop ik iets voor jongeren met diverse achtergronden te betekenen.”

Zware rugzak

“In eerste instantie was mijn familie teleurgesteld. Een job in het onderwijs heeft niet zo veel aanzien.” De reacties van haar familie veranderden al snel toen ze merkten hoe gelukkig Hasna werd. De dankbaarheid van leerlingen en ouders betekenen veel voor haar. “Ieder jaar weer leerlingen zien afstuderen is altijd een hoogtepunt”, beaamt Hasna.

Trots vertelt ze hoe goed haar school het doet op het vlak van diversiteit. Ze vindt het belangrijk dat een school een weerspiegeling is van de maatschappij. “Leren omgaan met elkaar is een goede voorbereiding op de rest van het leven”, benadrukt Hasna. “Ik ben altijd blij om te zien wat leerlingen uiteindelijk bereikt hebben. Daarom laten we oud-leerlingen vaak terugkomen en getuigen over hun successen, of ze nu geneeskunde studeren of een pitazaak uitbaten.”

Auteur | Rik Verleije

School: Koninklijk Atheneum Antwerpen
Adres: Franklin Rooseveltplaats 11, 2060 Antwerpen

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Afschuw