Donald Van Achteren

“Vroeger was ik zelf een enfant terrible”

Donald Van Achteren (28) werd geboren in Congo, geadopteerd door een Belgisch koppel en grootgebracht in een gezin van vier. Door die situatie voelde Donald zich geen volledige Belg, noch Congolees. Op school was hij geen heilig boontje, maar vandaag staat hij met volle goesting in het onderwijs. “Bij het betreden van het klaslokaal geef ik elke leerling een handshake en zeg ik dat ik blij ben met hun aanwezigheid.”

Momenteel geeft Donald godsdienst aan de leerlingen van Don Bosco in Hoboken. Toch was dat niet de job die hij voor ogen had. “Vroeger speelde ik voetbal op een redelijk hoog niveau”, vertelt hij. “Ik hoopte dan ook dat ik het zou maken als profvoetballer. Door de vele blessures besloot ik uiteindelijk verder te studeren.”

Rolmodel

“Ik heb al veel fouten gemaakt, maar daar leerde ik telkens uit”, bekent Donald. “Mijn ouders waren op dat vlak steeds een rolmodel voor mij, ook al besefte ik dat niet altijd. Vroeger was ik een ‘enfant terrible’ voor veel leerkrachten. Gelukkig komt het verstand met de jaren en kijk ik nu anders naar het leven.”

“Ik besefte al vrij snel dat ik op een dag de volgende generatie wilde inspireren”, zegt Donald. “Ik wil leerlingen helpen om het beste uit zichzelf te halen. Dat probeer ik ook te doen tijdens de les. Ik maak leerstof persoonlijk en geef zo een stukje levenservaring mee. De belangrijkste les die ik wil meegeven luidt als volgt: voel je niet te stoer en wees niet bang om later zelf voor de klas te staan.”

Auteur | Rik Verleije

School: Don Bosco
Adres: Salesianenlaan 1, 2660 Hoboken

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Dylan Teuns niet geselecteerd voor WK wielrennen