Coronamaatregelen nog maar eens verstrengd

De kans is zeer reëel dat de Belgische Voetbalbond na de veiligheidsraad van 23 oktober opnieuw met een update gaat komen over het aantal toegelaten supporters in de Belgische voetbalstadions. Komend weekend zullen de supporters nog steeds hun ploeg kunnen gaan aanmoedigen maar dat zal met een beperkte bubbel van 4 personen zijn. Ook eten en drinken zal niet meer toegestaan zijn in voetbalstadions. Maar de voetbalwereld zal niet als enige getroffen worden.

Hoogstwaarschijnlijk wordt er beslist dat er geen publiek meer aanwezig mag zijn bij alle professionele sportwedstrijden zowel indoor als outdoor. Dit is weeral een enorme tegenvaller voor alle sportclubs die zo weer veel inkomsten aan zich zien voorbij gaan. De kans is ook zeer groot dat alle amateurwedstrijden boven 18 jaar verboden worden om de verspreiding van het coronavirus in te dijken. Trainingen zullen allicht wel nog mogelijk blijven wanneer er een minimumafstand van 1.5meter gegarandeerd kan worden.

Verwacht wordt dat de zwembaden wel open mogen blijven en dat zowel jeugdcompetities als jeugdtrainingen blijven doorgaan. Wat wel aangepast zal worden is het supportersaantal bij wedstrijden maar naar hoeveel dit herleid wordt is nog niet duidelijk.

ColofonNaam
Tekstbadges_tekstElias Bogaerts
AudioElias Bogaerts
Eindredactie tekstElias Bogaerts
Eindredactie onlineElias Bogaerts
Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Kar-wash