“Ik heb u gehoord en ik vind het oké”

Joren Houtevels (20) is verkozen tot de nieuwe Mister Gay Belgium. Hij vervangt Matthias De Roover, de winnaar van de vorige editie. De thema’s kindverstoting en onderwijs waren belangrijke punten in zijn verkiezing.

“Je leeft naar dat moment toe”

De 20-jarige student, Joren Houtevels, verwerkte twee thema’s in zijn verkiezing, kindverstoting en onderwijs. Met het eerste thema wilde hij vooral zijn verhaal vertellen. Zelf heeft hij een onaangename coming-out gehad bij zijn ouders. Hij is verstoten en heeft noodgedwongen het huis moeten verlaten. Met dit thema wil hij ouders laten inzien hoeveel hartzeer dit kan meebrengen bij jongeren.

Niemand minder dan Burgemeester Bart de Wever heeft Joren mogen feliciteren met de titel ‘Mister Gay Belgium’. Na bijna tien maanden finalist te zijn was eindelijk le moment suprême daar. ‘Het was een heel stressvol moment’, zegt Joren. ‘Je bent zolang bezig met heel de show en op het moment zelf is het na 10 seconden al gepasseerd. Ik ben in tranen uitgebarsten. Het was het beste gevoel dat ik in mijn leven gehad heb.’

Alle plooien zijn mooi glad gestreken                                                                                       

Na zijn coming-out is Joren zijn eigen weg ingeslagen richting Leuven. Door onwetendheid en bezorgdheid verliep de communicatie tussen hen niet van een leien dakje. Maar dat is nu veranderd. De band is sterker dan ooit. ‘Ik vind het leuk dat er nu van die gesprekjes zijn over mijn geaardheid’, vertelt Joren. ‘De vragen over het hebben van een vriendje of mijn interesse in een jongen komen nu vaker aan bod. Dat is toch een stuk leuker dan de ruzies.’

Wat staat er nu op de planning                                                                                                                       

Nu de verkiezing achter de rug is, heeft Joren een drukke planning voor de boeg. Zijn agenda blijft vol lopen met interviews voor de radio, kranten en tijdschriften. Hij is heel dankbaar dat hij deze interviews samen met zijn ouders heeft kunnen doen. 

Ook staan de volgende verkiezingen om de hoek. De Mister Gay Europe en Mister Gay World laten niet op zich wachten. De aanwezigheid van de nieuwe Mister Gay Belgium is daarbij natuurlijk onvermijdelijk.

ColofonNaam
Tekstbadges_tekstLisa Debeuckelaer
Eindredactie tekstPhéline De Piere
Sofie Verbeeck
Jana Gudernatsch
Eindredactie onlineRomy Deridder
Eva Geers
Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Een gsm toont een promopost van Sensoa #WijGrijpenIn
Campagne #WijGrijpenIn neemt het op tegen grensoverschrijdend gedrag