“Als we sluiten, gaan mensen in de eenzaamheid belanden”

De cultuursector zit vol vragen over hun toekomst en met de recente stijging van coronabesmettingen, zien de komende weken er niet zo rooskleurig uit. Kristel werkt bij het cultureel- en ontmoetingscenter coStA in Antwerpen en zegt meer over de huidige situatie.

Hoe ervaren jullie deze nieuwe aanpassingen tot nu toe?
“Er zijn nu al verschillende aanpassingen toegepast, al de nieuwe maatregelen hier verlopen best soepel en het is niet echt dat het nog lastig of moeilijk is, coStA is ondertussen ook al een tijdje terug open. Op den duur raakten we het allemaal wel gewend, een mens past zich ten slotte best rap aan.”

Wat zijn de maatregelen die nu zijn toegepast?
“Er zijn allerlei markeringen overal zodat iedereen anderhalve meter afstand kan houden, iedereen die binnenkomt moet zijn handen ontsmetten en een mondmasker opzetten, de zalen zijn van capaciteit veranderd en er kan niet zoveel volk meer binnen.”

“Ik blijf altijd hoopvol dat we open kunnen blijven”

De coronabesmettingen zijn ondertussen enorm aan het stijgen, maken jullie je hier zorgen over?
“Ik blijf altijd wel hoopvol in de zin dat we open kunnen blijven. Of we terug moeten sluiten, weten we vrijdag pas helaas. Ik hoop natuurlijk van niet. We zijn uiteindelijk niet enkel een cultureel centrum, maar ook een ontmoetingscentrum. Als we sluiten, gaan er terug veel mensen zijn die in de eenzaamheid belanden. Sommige mensen komen naar hier om soms gewoon een krant te lezen of gewoon iemand te zien en daar een klapke mee te doen. Als we sluiten, valt dat dus allemaal weg.”

De cultuurcentrums die wel open mogen blijven, mogen geen eten of drinken meer verkopen waardoor een deel van de inkomsten wegvalt. Wat voorbijgangers op de Meir van deze maatregel vinden, beluister je hier.

ColofonNaam
Tekstbadges_tekstThomas Hendriks
AudioEzra Cnaepkens
Eindredactie tekstNoa Van Hoeydonck
Eindredactie onlineAntje De Visscher
Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
dierenarts met bloedzak
Eerste distributiecentrum voor honden en kattenbloed opent in Antwerpen