6 activiteiten om de kinderen te entertainen tijdens de herfstvakantie

Kinderen zijn verheugd dat de herfstvakantie verlengd is, maar wat moeten ze doen in die extra tijd. Hier zijn een paar leuke coronaproof activiteiten waar kinderen zich de hele vakantie mee kunnen amuseren

.

  1. Van vlinders tot apen

Hou je van dieren en wil je graag even het huis uit, dan is de Zoo de perfecte plek. Ook al gaan vele activiteiten niet meer door, blijft de Zoo van Antwerpen nog steeds open. Vanaf 27 november kan je ook het Alice in Wonderland lichtfestival gaan bezoeken. Deze vindt plaats in de Zoo van Antwerpen.  Volg het wit konijn en duik in het verhaal met behulp van een prachtig lichtfeest.

https://www.zooantwerpen.be/nl/aliceinwonderland/?gclid=CjwKCAjw8-78BRA0EiwAFUw8LDtZtYIvyONOtXMNPoAUy_JotcOoGfXYEtfJZm6vSkh2y-s657nkahoCGYwQAvD_BwE

2. Nog even wachten

Nog even en Sinterklaas staat voor de deur. Voor kinderen is dit het mooiste moment van het jaar en ook dit jaar zal Sinterklaas over de daken kunnen lopen. Net zoals de zoektocht naar de beertjes in april, kunnen de kinderen hun Sinterklaas tekeningen aan de ramen hangen. Plezier voor iedereen.

3. Glijbanen en ladders

Hoewel dat alle binnen sporten en activiteiten afgeschaft zijn, blijven de speeltuinen en skateparken nog open. In de herfst kan je nog altijd buiten spelen. Glijbanen, schommels, een leuke manier om wat energie kwijt te spelen.

4. Halloween

Deze grote Amerikaanse feestdag wordt bij ons misschien niet zo groots gevierd, maar het kan toch plezier met zich mee brengen. In Zemst bijvoorbeeld, wordt er aangemoedigd om het huis griezelig aan te kleden. Als iedereen een pompoen zou uitsnijden zou de straat er al heel eng uit zien. Super voor de kinderen.

5. Blotevoetenwandeling

Heb je altijd al met je blote voeten in de natuur willen rondlopen? Dan is de blotevoetenwandeling in Kapellen de ideale plek. Naast de wandeling heb je het speelbos om in te rollebollen en een gezellige picknickplaats. Ideaal voor tijdens de herfstvakantie.

https://www.kapellen.be/blotevoetenpad

6. Gamen, gamen en nog eens gamen

Ten slotte moet ook niet alles buitenhuis. Heel de dag alleen voor een scherm zitten is niet goed voor de gezondheid, maar gamen moet in de tijd van vandaag niet meer alleen. Er zijn duizenden spelletjes die je samen met je vrienden kan spelen. Zo kan je je favoriete spelletje spelen en hou je nog sociaal contact met je vrienden.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Verkleedbedrijf Huis Baeyens kijkt uit naar Halloween na horrorperiode