“Ik ga zeker geen sabbatjaar nemen”

Wielrenner Dimitri Claeys is nog steeds op zoek naar een nieuw contract voor het komende seizoen en hij is niet alleen. “Er zitten gewoon heel veel goede renners zonder ploeg binnenkort.” 

“Het ziet er momenteel niet echt rooskleurig uit”, is Claeys open over zijn toekomst als profrenner. “Het probleem is dat de klassiekers dit najaar zijn gereden. In een normaal seizoen kan je zeker ergens een contract tekenen in het najaar, als je opvalt in de klassiekers.” Claeys eindigde knap zesde in de Ronde Van Vlaanderen.  

Het verhaal bij Cofidis lijkt dan ook geschreven. “Ik denk dat de ploeg voor volgend seizoen zo goed als gevormd is. Ze hadden daar waarschijnlijk nooit verwacht dat ik nog als zesde zou eindigen in de Ronde”, zegt de 33-jarige Oost-Vlaming lachend. “Op dit moment ben ik trouwens met geen enkele ploeg aan het praten.” 

Hij ziet wel dat veel andere renners in hetzelfde bedje ziek zijn. “Het feit dat Victor Campenaerts nog altijd geen contract beet heeft, is voor mij veelzeggend. Dat is toch één van de beste tijdrijders ter wereld. Het is afwachten, maar ik ga zeker geen sabbatjaar nemen. Als er niets uit de bus komt, moet ik verder met mijn leven.” 

Hieronder kan je de volledige podcast met Dimitri Claeys bekijken of beluisteren.  

ColofonNaam
Tekstbadges_tekstMats Somers
Eindredactie tekstElias Bogaerts
Eindredactie onlineMats Somers
Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Opbrengst kerstmarkt UA gaat integraal naar het goede doel