“Onzekerheden maken het bijzonder lastig”

Sportief manager Telenet Giants Guy Muya over een moeilijk basketbalseizoen. 

“Onzekerheden maken het bijzonder lastig” 

Het coronavirus houdt ook het profbasketbal in zijn greep en gooit de kalender door elkaar. Basketbalclubs leven in financiële onzekerheid en starten het seizoen met weinig zicht op regelmaat. Guy Muya, sportief manager van de Antwerpse basketbalploeg Telenet Giants, bevestigt het gebrek aan regelmaat: ”Onze volgende competitiewedstrijd is pas over een maand, dan is ritme vinden moeilijk.” 

Het nieuwe basketbalseizoen is op zes november, met Brussels tegen de Antwerp Giants, van start gegaan. Niet alle ploegen hebben hun eerste wedstrijd gespeeld, Guy Muya vertelt hoe dit komt: “Zonder supporters hebben veel clubs geen inkomsten meer, hierdoor stellen ze de wedstrijden uit om ze later alsnog voor publiek te laten doorgaan.” Veel clubs halen hun inkomsten uit ticketverkoop, drank en eten. Zonder supporters is dit niet rendabel. Ploegen zoals Antwerp Giants, Oostende en Brussels zijn financieel sterk genoeg om zonder toch supporters te spelen. “Wij spelen onze thuiswedstrijden zonder publiek omdat we financieel sterk genoeg zijn. We proberen zo ook matchritme op te bouwen. Dit is niet evident, onze volgende competitiewedstrijd is pas over een maand, dan is ritme vinden moeilijk.” Aldus Muya. 

“Met trainen alleen kom je er niet.” 

Het gebrek aan wedstrijden zorgt naast financiële problemen ook voor onzekerheden. Trainingen kunnen doorgaan, maar het gebrek aan wedstrijden zorgt voor kopzorgen bij Muya: “De onzekerheden maken het bijzonder lastig om te werken, met trainen alleen kom je er niet.” Voor Muya staan vooral veel uitdagingen te wachten: “De spelers motiveren om te blijven trainen gaat nog een hele klus zijn. Ik weet dat het voor hen ook een moeilijke periode is, maar ze moeten alles geven voor de fans.” 

ColofonNaam
Tekstbadges_tekstLennert Jeursen
Eindredactie tekstMats Somers
Eindredactie onlineElias Bogaerts
Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Snelle fietser in de voetgangerstunnel
Fietsers flitsen door de voetgangerstunnel