20% van Belgen wil geen coronavaccin – wrAP spreekt met anti-vaxxer

Uit een online enquête van Knack, uitgevoerd door onderzoeksbureau Kantar, blijkt dat 20% van de Belgen zich (zeker of waarschijnlijk) niet wil laten vaccineren met een toekomstig coronavaccin. Daarenboven zegt 27% van de ondervraagden dat ze nog niet weten of ze zich zullen laten vaccineren. De helft van de bevolking zou – volgens deze enquête – nog niet overtuigd zijn door een toekomstig vaccin.

Wij spraken met Ljiliana Borogovac en haar dochter Melissa. Ljiliana is ervan overtuigd dat ze het vaccin absoluut niet wil nemen, Melissa staat er meer voor open. Wij vragen Ljiliana waarom ze het vaccin niet vertrouwt en wat de meningsverschillen doen met het gezin.

DISCLAIMER: De redacties van wrAP dringen er op aan om de huidige maatregelen te volgen en de richtlijnen van de overheid te respecteren. Het is goed en nodig om jezelf te willen informeren, maar doe dit met betrouwbare bronnen. Voor correcte, betrouwbare informatie over het coronavirus, kan u (net als wij) terecht op https://www.info-coronavirus.be/nl/.

ColofonNaam
Reporterbadges_tekstArno Van Hout
VideoEmma Schelfhout
AudioArno Van Hout
Eindredactie tekstLennert Jeursen
Eindredactie onlineArno Pascual Pascual
Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Staat de toekomst van papieren boeken op het spel?