Het enige leven op de Groenplaats

Wat eerst één van de meest levendige pleinen uit Antwerpen was, is nu lang niet meer even gezellig als het normaal gezien altijd is. Op de Groenplaats zitten, voelt nu kil aan. Corona heeft het plein leeggeblazen en het weer is grimmiger en grijzer. Het is toch de drukte die duidelijk ontbreekt.

De knusse cafés waar welk uur van de dag wel wat lui zaten, zijn nu verlaten. Alle bankjes rondom het hele plein, leeg. Er is maar één plekje waar op de Groenplaats nog wat leven zit: de McDonalds. Godzijdank dat take-away nog steeds mag in deze tweede lockdown. Wie slechts de McDonalds hier zien, zou haast niet doorhebben dat er een lockdown is. De meeste mensen blijven vol angst van corona binnen, maar voor chicken nuggets komen ze toch nog snel even piepen.

Wat vooral opvalt zijn al de fietsers in de knaloranje outfits: Takeaway. De handigste app in een crisis als deze. Een Big Mac kan nu gewoon naar je toekomen. Er staat een grote groep te wachten op bestellingen die klaargemaakt worden voor hele families. Of er tussen iedereen anderhalve meter tussen is, valt niet zeker te zeggen. Wel dat we allemaal onze prioriteiten hebben. En zo is een goede, vettige hamburger er een van.

ColofonNaam
Tekstbadges_tekstThomas Hendriks
AudioPieter De Smet
Eindredactie tekstJanne Genar
Eindredactie onlinePauline De Mulder
Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
In beeld: van student aan AP tot bij Studio Brussel en Play Sports