Een online houseparty met je vrienden

Ondertussen zijn we een week verder in lockdown. Mijn frustraties lopen stilaan hoog op en dat is ook te merken bij mijn andere familieleden. Binnen zitten zonder andere sociale contacten is niet ideaal voor ons, maar ik denk dat dit voor niemand het geval is. Ik heb een klein broertje van 6 jaar in huis. En ik moet eerlijk zeggen dat ik de afgelopen week al enorm hard heb meegeleefd met ouders en kleine kinderen. Probeer maar eens een dagje thuis te werken met constant “Mama, mag ik dit? Papa, ik wil een koek! Mama ik wil tv kijken!” aan je hoofd. Het lijkt me allesbehalve aangenaam. Maar dat geldt voor kinderen natuurlijk even goed… 

Wat me wel is opgevallen en ik heel positief vind, is dat mensen echt creatief worden. Hoe kan het ook anders? De situatie verplicht ons om creatieve dingen te doen, in plaats van weken op je elektronische schermen te liggen tokkelen. Het is ook opmerkelijk dat mensen dingen doen of dingen afmaken waar ze anders geen tijd voor hadden. Wie weet ontdek je tijdens deze lockdown wel een nieuwe hobby, zoals bv koken of tekenen. 

Een absolute hype tijdens deze lockdown is de app Houseparty. Niet alleen de jeugd, maar ook de volwassenen hebben het volledig te pakken. De app wordt gezien als een huis, waar jij en je vrienden online kunnen samenkomen om tegelijk te videobellen. Het zorgde al voor leuke taferelen, zoals mijn mama die gezellig met haar vriendinnen een wijntje dronk (ook een beetje tipsy werd) tijdens het videobellen. 

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Africa to the rescue
Africa to the rescue