Asena Celik

“Wij verwelkomen iedereen”

Asena Celik (24) geeft les op avAnt Provinciaal Onderwijs. “Onze visie en missie is om leerlingen met elkaar te verbinden” Waarin verschilt deze school van de andere in Antwerpen?

“Bij avAnt werken we vooral toekomstgericht”, vertelt Asena. “Wij bereiden de leerlingen al vroeg voor op hun toekomst. Ze krijgen praktijkgerichte vakken en doen stages. Onze school probeert dat zo leuk mogelijk te doen en houdt rekening met de noden van leerlingen. Iedereen is hier welkom, ook leerlingen van het buitengewoon onderwijs.”

Betrokken leerlingen

Dat Asena Turks is, heeft niet zo’n grote invloed op haar leven als lerares. “Ik ben ook gewoon Belgisch, want ik heb een dubbele nationaliteit. Ik wil zoals alle Belgen hetzelfde behandeld worden en doe hetzelfde bij mijn leerlingen. Het is niet omdat een leerling van Turkse afkomst is, dat ik minder streng ben. De connectie met mijn leerlingen zit goed en ik heb het gevoel dat ze erg betrokken zijn. Misschien komt dat door mijn jonge leeftijd.”

Op avAnt is er veel diversiteit tussen de leerlingen, iets wat Asena aanmoedigt. “Bij ons op school heb je enorm veel verschillende afkomsten. Maar ik vind dat net leuk, het is verrijkend om te zien hoe al die verschillende mensen één grote groep vormen.”

Auteur | Matan Grouper

School: avAnt Provinciaal Onderwijs
Adres: Brialmontlei 45, 2018 Antwerpen

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Raf Verbeelen, coördinator nachtopvangcentra: “We hebben hier veel te veel mensen en veel te weinig bedden”