“Wat een supportersclub vandaag nog voorstelt? Niets, helemaal niets”

Vrijdag 6 november werd de EuroMillions Basketball League op gang gefloten. De Telenet Giants Antwerp wonnen hun wedstrijd tegen Phoenix Brussels. Uiteraard waren er geen supporters aanwezig die de overwinning mee konden vieren. Eddy Van De Wal, Voorzitter van de supportersclub, merkt dat de beleving rond de sport helemaal weg is.

Als supportersclub kan je werkelijk niets doen, totaal niets. We mogen bij geen enkele wedstrijd de zaal nog binnen, of het nu oefenwedstrijden, competitiewedstrijden, of Europese wedstrijden zijn, we kunnen er niet bijzijn. We hebben ook veel minder voeling met de ploeg en met de supporters onderling. De wedstrijden volgen op televisie of via een livestream is de enige optie, de sfeer van een supportersclub is dan ver te zoeken.

“De beleving is helemaal weg”

Waar de fanclub het hardst onder lijdt is het wegvallen van het contact. We zien elkaar niet meer en kunnen niets zeggen of vragen. De beleving rond de wedstrijden is helemaal weg, want je ploeg zien winnen in je eentje op een klein computerscherm is absoluut niet vergelijkbaar met er live bijzijn. Het aantal steunende leden van onze supportersclub daalt en ook de merchandising is volledig stilgevallen, er schiet geen enkele inkomstenbron meer over. Gelukkig vallen natuurlijk ook alle uitgaven weg.

Niet enkel de supportersclub heeft het financieel moeilijk, de basketbalclub zelf zit zoals vele tegenstanders ook met de handen in het haar. De competitie zonder publiek verderzetten is voor het Belgisch basketbal niet haalbaar, de clubs hebben die inkomsten meer dan nodig. Lang zal het volgens mij ook niet duren, de competitie stilleggen en pas heropstarten wanneer we terug mogen gaan kijken, is de beste optie voor iedereen.

De enige club die dat wel zou aankunnen is Oostende, zij staan ondanks de omstandigheden nog steeds financieel sterk in hun schoenen. De hegemonie van Oostende verbreken zal dus nog niet voor dit seizoen zijn.

ColofonNaam
Tekstbadges_tekstArno Pascual
Eindredactie tekstMats Somers
Eindredactie onlineDeli De Jonghe

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
40 Dagen zonder lief foto
“Eigenlijk mag het niet”