Hormoonverstoorders roepen vraagtekens op bij de bevolking

De helft van de Belgen heeft geen benul van wat hormoonverstoorders zijn. Nochtans komt men dagelijks in contact met deze chemische stoffen. Onafhankelijke Ziekenfondsen klagen deze onwetendheid aan en pleiten voor meer sensibilisering.

De algemene kennis over hormoonverstoorders is gebrekkig. De helft van de Belgen geeft toe dat ze nog nooit van dit begrip gehoord hebben, dat blijkt uit een bevraging van de Onafhankelijke Ziekenfondsen. De chemische materies veroorzaken ontwikkelingsstoornissen en tal van gezondheidsproblemen, zoals onvruchtbaarheid en kanker. Vooral zwangere vrouwen, kinderen en tieners zijn het meest vatbaar.

Mensen zijn zich er niet van bewust hoe schadelijk hormoonverstoorders kunnen zijn voor de gezondheid. Nochtans zijn één op drie Belgen wel op de hoogte van de schadelijke stoffen die gebruikt worden in pesticiden.

De lichaamsvreemde stoffen die je hormoonsysteem in de war sturen, komen voor in veel van onze dagdagelijkse producten, waaronder speelgoed, kleding en verzorgingsproducten. Deze herhaalde blootstelling versterkt de negatieve effecten.

ColofonNaam
Tekstbadges_tekstLisa Debeuckelaer
Eindredactie tekstbadges_tekstRomy Deridder
Eindredactie onlineSofie Verbeeck
Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
City Pirates krijgt nieuw kunstgrasveld van stad Antwerpen