Iedereen beroemd, dat kan ik ook!

Nu ik terugblik op mijn stage bij Iedereen beroemd merk ik hoeveel zotte dingen er allemaal gebeurd zijn. Ik heb mij van verschillende kanten moeten tonen: researcher, chauffeur, acteur, decorateur en proefkonijn. Er waren de afgelopen weken veel stressmomenten tot geluksmomenten en overwinningen.

Mijn eerste dag

Mijn eerste dag was online, dankzij die oh zo gekende Corona, dus meer dan Teamsen en vergaderen zat er niet in. Op de tweede dag stage weerklonk mijn wekker om 9 uur, wat een luxe dat ik mocht uitslapen! Dat was ook wel nodig want ik was ‘s nachts meerdere keren wakker geworden om te kijken of mijn wekker zeker aan stond. Vol spanning maakte ik mij klaar en ging ik naar het station. De treinrit was zeer stresserend: 2 keer overstappen en maar 3 minuten de tijd om van perron te wisselen. De trein stopte in Mechelen en ik snelde naar het volgende perron. YES, die overstap had ik overleefd! Bij de volgende overstap in Vilvoorde hield ik de tijd goed in de gaten. Ik moest rennen of ik haalde de trein niet. Ik was de volle 1,5 minuut voor de trein moest vertrekken aan de treindeur, maar die wilde niet opengaan. De trein vertrok te vroeg en ik stond daar met andere mensen hijgend en teleurgesteld de trein uit te zwaaien. Nu, gelukkig ben ik een controlefreak en was ik veel te vroeg vertrokken, dus ik was sowieso nog op tijd.

Ik kwam toe op de VRT en er kwam iemand mij halen om mij rond te leiden. Zelf zou ik de weg nooit gevonden hebben in die doolhof! Voor de rest was de dag een waas van systemen uitzoeken, mensen ontmoeten en uitleg krijgen. Wat ik wel nog weet is dat ik met een goed gevoel naar huis ging en dat is het belangrijkste.

Mijn eerste publicatie

Mijn eerste publicatie was niet het eerste waar ik aan gewerkt had bij Iedereen beroemd. Sommige rubrieken van Iedereen beroemd worden op 1 à 2 dagen gemaakt, andere op enkele weken. Ik weet nog dat de rubriek ‘GD NWS’ waar ik aan gewerkt had, de opener van Iedereen beroemd ging zijn. Voor die rubriek moest ik op 2 dagen mensen vinden die iets wilden vertellen voor de camera en op de dag van de opnames moest ik mensen zoeken voor een vox-pop.

Ik dacht dat ik mijn eerste tv-debuut ging missen, want ik moest naar een kaas- en wijnavond van mijn zus haar chiro. Maar om 19.45 u haalde mijn tante haar IPad boven en we keken met de hele tafel naar de aflevering. Veel verstonden we er niet van, want er was te veel lawaai, maar het voelde nog steeds heel speciaal.

https://www.vrt.be/vrtnu/a-z/iedereen-beroemd/2021-2022/iedereen-beroemd-d20220304/

Een bijzondere ontmoeting

Shhhhhhht! Deze rubriek is nog niet te zien op Iedereen beroemd, dus kom later even terug om dit avontuur te lezen. 😉

Veel geleerd

Ik ben deze stage veel ingezet als researcher. Ik dacht dat ik dat al goed kon op AP Hogeschool, maar die gedachte bleek fout te zijn. Ik heb enorm veel gebeld, mensen hun sociale media gestalkt, oude artikels doorgelezen en diepgaande voorgesprekken afgenomen. Na het zoeken van al die verhalen en personen, volgenden er natuurlijk ook wekelijkse pitchmomenten met redacteurs en eindredacteurs. Daar had ik eerst veel stress voor, maar al snel bleek dat zij mij echt wilden helpen en dankbaar waren voor mijn research. Ik heb nu totaal geen schrik meer om iets te pitchen.

Ik heb bij deze stage ook veel vrijheid gekregen. Zo ging één van de redacteurs op verlof en ze zei me: plan mijn opnamedagen na mijn verlof maar in met door jou gekozen personages. Ik stond versteld, maar het is gelukt. Ik mocht mijn eigen werkuren kiezen (als ik maar aan de totale stage-uren kwam) en niemand legde mij taken op. Zo mocht ik zelf kiezen met wie ik wilde samenwerken en aan welke rubriek.

Anekdote

Na 3 weken stage mocht ik voor het eerst mee naar opnames. De dag ervoor kreeg ik telefoon. “Pauline, kan jij de camionette met materiaal komen halen op de VRT en deze brengen naar de plaats van opname?” Met een klein hartje stemde ik in. Ik ben het gewoon van met een kleine auto te rijden, dus een camionette was helemaal nieuw voor mij. Papa en ik reden diezelfde dag nog naar de Reyerslaan en toen we de camionette zagen vielen onze monden open. Het was een grote camionette: 6 zitplaatsen en een enorme laadbak. Vol adrenaline reed ik weg voor een 2 uur durende rit. Je leert dus meer dan journalistieke dingen bij Iedereen beroemd.

Oeps foutje

Ik zat volop in opnames en ik krijg meerdere malen telefoon. Ik dacht: “Dit moet wel belangrijk zijn!” Ik hoorde aan de andere kant van de lijn. “Pauline, we hebben morgenvroeg een gezin en een huis nodig om te filmen, kunnen we naar jou thuis komen?” Het werd me dus duidelijk dat ik opeens voor de camera ging komen te staan, dus dan werd ik ook een beetje beroemd op Iedereen beroemd! Ik moest voor de camera champagne poppen en opdrinken. We hadden 1 kans om de fles te ontkurken, dus het moest perfect zijn. Je kan het al raden. Ik verpeste de close-up, omdat ik die kurk tot aan het plafond liet schieten, gelukkig net naast de luster. Na dat verpeste shot moest ik de acteur in mij naar boven laten, want ik haat de smaak van cava. Ik ben eens benieuwd hoe dat er gaat uitzien op televisie…

Ik heb nog 2 weken stage te gaan en er staan nog enkele spannende, leuke en nieuwe dingen op de planning. Ik vind het jammer dat de stage bijna gedaan is, maar nu nog even volop genieten! 🙂

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
“Op kot leven is meer iets voor mij”