Wat doet deze Coronacrisis mentaal met jongeren? Studente Rechtspraktijk Marie (20): “Eerlijk? Ik ween zeker 3 keer per week”

Kotfeestjes, afspreken met vriendinnen, op café gaan, … dat staat allemaal even niet op de agenda. Voor Marie is dit isolement geen evidentie. Wat doet deze crisis met haar en hoe is haar mentaal welzijn?

“Dat mijn studentenleven is veranderd, kan je wel zeggen inderdaad.” Marie heeft zoals velen deze crisis echt onderschat. “Wat dit mentaal met iemand doet, mag niemand vergeten.” Niets is meer hetzelfde als vroeger, toen ze begon met studeren.

 “Ik zit elke dag aan mijn bureau. Verder doe ik eigenlijk bijna niets meer. En dat is niet gemakkelijk.”  Haar sociaal leven is helemaal weggevallen. Normaal zit Marie op kot in Antwerpen maar dat zou haar leven nu écht eenzaam maken. “Nu ik thuis zit, heb ik nog mijn mama rondom mij. Dat doet al veel. Op kot zou ik niemand hebben.”

Toch voelt Marie zich vaak eenzaam. “Ik heb geen bubbel of knuffelcontacten, ik zit gewoon altijd in mijn eigen bubbel.” Marie ziet bijna niemand omdat ze zelf voorzichtig wil zijn.

“Eerlijk? Ik ween zeker 3 keer per week.”

Het hakt er soms wel eens in bij Marie. “Eerlijk? Ik ween zeker 3 keer per week. Het sociaal contact hoort nu eenmaal bij het studentenleven en dat mis ik echt.” Online studeren is geen optie voor Marie. “Ik studeer altijd alleen, anders ben ik afgeleid en krijg ik meer stress. Maar dat zorgt dus wel voor nog meer afzondering…”

 ”Het is moeilijk om te leren genieten van de kleine dingen in het leven.”

Toch neemt Marie tijd voor ontspanning. “Ik ben iemand die hard moet werken om mijn doel te bereiken en na een hele dag voor mijn boeken te zitten, heb ik ook wel eens nood aan buitenlucht. Gelukkig heb ik mijn hond en woon ik in de natuur. Mijn enige ontspanning is dan ook wandelen in het bos of een serie kijken. Het is moeilijk om te leren genieten van de kleine dingen in het leven, maar ik doe mijn best.”

“Ik trek mij op aan het feit dat het wel beter wordt.”

Toch probeert Marie positief te blijven. Ze weet wat haar doelen zijn en ze blijft doen wat ze graag doet. “Ik heb mijn studies waar ik nu voor moet werken en in mijn vrije tijd maak ik juwelen. Ik probeer mij te focussen op mijn passies en deze crisis soms te vergeten. Ik trek mij op aan het feit dat het wel beter wordt.”

ColofonNaam
Tekstbadges_tekstEline Bogaerts
Eindredactie tekstbadges_tekstYente Blommaert
Eindredactie onlineCharlotte Claeys
Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Aziatische winkel
Aziatische invloeden in het stadscentrum