Het Coronavirus maakt mensen sportiever dan Nieuwjaar

Iedereen is het gewoon om in quarantaine te zitten. Het is niet meer zoals de eerste dagen waar mensen heel bang waren om besmet te worden van het virus en zich thuis opsloten. Stilletjes aan komen meer en meer mensen uit hun kot.

Het weer spoort mensen ook aan om naar buiten te gaan. De zon die elke dag schijnt en een zomerse sfeer op Antwerpen werpt haalt mensen over om naar buiten te gaan. Het klimaat gaat er ook enkel op vooruit sinds de lockdown.

Er blijkt nog een angst te zijn voor het openbaar vervoer. De bussen hebben maar 1 of 2 passagiers of zijn zelfs leeg. De bushaltes zitten er ook bij om gewoon stof op te vangen. Of de bussen terug normaal gaan worden, tijdens de lockdown, valt te betwijfelen.

De straten zijn wel wat levendiger. Je komt meer mensen tegen die rustig hun boodschappen gaan doen. Je hoort kinderen in hun voor of achtertuin met elkaar spelen. Iedereen houdt wel nog steeds zijn of haar afstand van elkaar. Zolang je niet getroffen bent of iemand kent met het virus is het leven zo erg nog niet.

Als je naar de parken gaat is het net alsof er geen mensen aan het sterven zijn door het virus. Je ziet kinderen die elkaar nog nooit hebben gezien samen ploegen vormen om tegen elkaar te kunnen voetballen. De parken zijn vol met joggers die ook gezellig babbelen tijdens het lopen. Het coronavirus maakt mensen sportiever dan nieuwjaar.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Teamleider Oxfam: “We willen tonen hoe duurzaam tweedehands kan zijn”