ToBeAntwerpKunstWalk

Kunstwandeling kleurt Theaterbuurt met kunstwerken

In de straten van de Theaterbuurt bereiden de winkeluitbaters zich voor op de vijfde editie van de spannende etalagewandeling waar het gloeiende, nieuwsgierige en aankloppende publiek gaat aanstromen.

Het lijkt wel de stilte voor de storm. Vanaf vrijdag 27 november kunnen mensen twee weken op het voetpad staan gluren naar de kunstwerken van pas-afgestudeerde studenten aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten en Sint Lucas School of Arts. “Het gaat anders verlopen dit jaar”, is de zin die alle journalisten in 2020 al hebben neer getokkeld. Want het monster dat corona heet, is nog altijd aan het logeren in ons miniland.

‘To Be Antwerp’ is de organisator. Zij zorgen ervoor dat de beginnende kunstenaars hun plekje in de spotlights krijgen. De winkels doen vrolijk mee, hun vitrines staan al klaar en zijn volgepropt met kunstwerken. Het lijkt wel op een museum, maar dan een groot museum waar je frisse lucht kan happen wanneer je naar de volgende kunstlocatie trippelt. Een kaart met nummers laat je lopen door de straten van de Theaterbuurt, waar ’kunst’ een magisch woord is.

Beluister ook het interview met grafisch ontwerper Marie Janssens over de kunstwandeling To Be Antwerp in Antwerpen, door Thomas Hendriks.

ColofonNaam
Tekstbadges_tekstNoa Van Hoeydonck
Foto Ezra Cnaepkens
AudioThomas Hendriks
Eindredactie tekstAntje De Visscher
Celine De Crock
Eindredactie onlineThomas Hendriks
Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Antwerpse kunstenaar Denmark zet zich af tegen de media met nieuwe tentoonstelling