Student Viktor*: “Ik had al intiem contact met vijf verschillende personen tijdens de coronacrisis”

Sinds de start van de coronacrisis boomt de online datingindustrie. Maar sommige mensen zoeken in deze tijden geen quarantainelief maar wel gewoon affectie. Viktor*, laatstejaarsstudent Geneeskunde, valt op jongens. Hij zoekt wel eens op Grindr, een datingapp specifiek voor homoseksuelen, naar intieme contacten in deze periode.

Heb je al mensen ontmoet door Grindr in deze coronaperiode?

Ja, sinds de eerste lockdown tot nu heb ik met vijf verschillende personen fysiek afgesproken en dat niet voor een wandeling of een tasje koffie. Ik heb met elk van deze personen intiem contact gehad. Met één persoon zelfs twee keer.

Hoe sta je tegenover het feit dat je besmet kan worden met het coronavirus? Gaat lust boven gezondheid?

Nee, dat zeker niet. Maar ik ben vroeg tijdens de crisis zelf besmet geraakt met het coronavirus waardoor ik wist dat ik voor een lange tijd antilichamen in mijn bloed zou hebben. Eigenlijk heb ik daar een beetje misbruik van gemaakt. Voor mijn besmetting heb ik niet afgesproken met iemand omdat de kans om ziek te worden dan veel groter was. 

Waar spreek je meestal af? Bij hem of bij jou?

Meestal is dat bij mij, op mijn kot. Ik voel mij meer aangetrokken tot de echte mannelijke types en voor hen is dat moeilijk om bij hen af te spreken want soms hebben zij een vriendin. Ook zijn ze vaak nog niet uit de kast gekomen en willen ze niet dat andere kotgenoten zien dat ze afspreken met een man. Voor mij is dat geen probleem.

Wat vind je van daten op deze manier? 

De gay community is in mijn ogen een en al “hook-up culture”. Meer dan seks moet je niet verwachten als je op Grindr zit. Een relatie zie ik er niet direct van komen, dat is echt een uitzondering. Ik heb er al veel over nagedacht maar als ik echt op zoek zou gaan naar een lief dan zou ik andere apps gebruiken zoals Tinder, Bumble of het nieuwe Facebook dating. 

*Viktor is een fictieve naam, de persoon in kwestie wenste liever anoniem te blijven.

ColofonNaam
TekstIne Verheyen
Eindredactie tekstElias Bogaerts
Eindredactie onlineArno Van Hout

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Daar sta je dan als stagiaire plots in de modder met Bart de Wever