10 Tips tegen verveling tijdens quarantaine

Wereldwijd zijn er al meer dan 6000 mensen overleden aan het corona virus. De Belgische regering en onze buurlanden hebben daarom strenge maatregels opgesteld zoals het verplicht thuis blijven. Maar wat doe je nu tijdens zo’n quarantaine? Hier zijn een paar tips.

  • Boeken lezen

Ja ja we weten allemaal dat je ouders en leerkrachten dit constant tegen je zeggen, maar lezen doen we veel te weinig. Lezen is trouwens heel goed voor je gezondheid. Het verminderd stress, je leeft langer, het is goed voor je nachtrust, het houdt de brein jong en het is goed voor je sociale vaardigheden. Lezen laat je fantasie ook alle kanten uitgaan en je hebt keuze uit verschillende genres, dus geen excuus meer om dat oud stoffig boek in je kast niet meer te openen!  

  • Contacteer oude vrienden of familieleden

Heb je oude vrienden of familieleden waarmee het contact wat verwaterd is en je je eigenlijk afvraagt hoe het met hen gaat? Stuur ze dan eens een berichtje of bel ze eens op. Ze zullen het zeker appreciëren en in tijden als deze besef je eigenlijk dat het leven kort is en je jouw dierbaren dicht bij je wil hebben.

  • Poetsen

Aangezien je toch de hele dag in je huis zit heb je nu eens voldoende tijd om alles op te ruimen en grondig te kuisen. Stofzuigen, dweilen, de was doen, spullen organiseren, schilderen, het gras in je tuin maaien enzovoort.  Nu kan je eindelijk eens je kleerkast uitruimen, waarvan je de helft niet eens draagt. Misschien zie je er in het begin tegenop, maar geloof me zodra je klaar bent zal je blij zijn dat alles fris en netjes is.

  • Netflix

Dit is natuurlijk vanzelfsprekend want in 2020 kijkt bijna iedereen netflix. Er is een ruim aanbod en er is niks beter dan op je luie zetel die ene serie of film binge watchen terwijl je een hele zak chips op eet.

  • Sporten

Het is niet omdat de fitness dicht is dat je niet thuis kan sporten. Heb je misschien zelf een loopband of een fiets maak er dan gebruik van. Heb je thuis geen fitness toestellen? Voorzie dan een matje en doe wat home excercises zoals buikspieroefeningen of pilates. Op youtube staan er talloze video’s van oefeningen die je perfect thuis kan doen.

  • Bekijk je fotoboeken

Blader eens door je oude foto’s van vroeger waar je nog een kind was. Er zullen hoogstwaarschijnlijk allemaal oude herinneringen naar boven komen van je familie zoals die ene foto waar je broer ijs morste op je nonkel. Zalig toch.

  • Koken

Heb je altijd al dat ene gerecht willen maken dat je altijd uitstelde? Dan is het nu de moment. Neem dat kookboek van Jeroen Meus er eens bij en verwen jezelf en je gezin met wat lekkers. Je kan ook samen koekjes en taartjes bakken, kinderen zijn daar dol op!

  • Leer een nieuwe taal

Ga je binnenkort misschien op vakantie of wil je gewoon iets nieuws uitproberen? Leer dan een vreemde taal. Het houdt je bezig en extra talen kunnen is een groot pluspunt.

  • SPA day

Verwen je eigen eens met een warm bad en een gezicht of haarmasker. Geef jezelf een manicure en pedicure want het is belangrijk om jezelf te verzorgen. Ontspan lekker en laat die zorgen voor morgen 😉

  • Gezelschapsspellen spelen

Yes! Nu kan je eindelijk eens je broer verslaan tijdens een potje monopoly of UNO. Nu dat er niemand naar school gaat of moet gaan werken zorgt het ook voor de versterking van jullie familieband. Bordspellen heeft ook voordelen voor je mentale gezondheid. Bijvoorbeeld het beoefenen van sociale vaardigheden, uitbreiding van algemene kennis, het leert je om tegen je verlies te kunnen, je leert om op je beurt te wachten en het traint je hersenen want voor sommige spellen moet je goed kunnen nadenken en concentreren.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Vlaams, jong en rechts. Radicaal rechts is populair bij de Vlaamse jeugd