Actrice Ann Van den Broeck: “Er zijn veel collega’s bij wie het water aan de lippen staat!”

Inzamelactie van acteurs voor acteurs

Meer dan zestig bekende en minder bekende artiesten mochten weer achter een microfoon staan. Ze namen het lied “Daar ben jij” op om geld in te zamelen voor collega’s die het moeilijk hebben.
Het doet voor Ann Van den Broeck deugd om nu iemand zijn smile te zien. Het voelt tijdens deze periode aan als een virtuele omarming. Ondanks dat het allemaal niet mag, zingt ze er met meer dan zestig collega’s over.

Het lied gaat over hoop, liefde, warmte en licht, hoe belangrijk zijn deze woorden voor u?

Zeer belangrijk. Er staan heel wat relaties onder druk in die lange coronatijden. En zeker in mijn ervaring, je hebt geen perspectief. Wanneer mag je weer starten in het theater? Wanneer mag je weer beginnen werken? En zo veel meer vragen waarmee we zitten. Dat perspectief is gewoon afgenomen. Het is dan heel belangrijk dat je je naasten rondom je hebt en veel liefde voelt. Dat stond voorheen al bovenaan mijn lijstje maar nu staat het op nummer 1.

Waarom doet u hieraan mee?

Het was zeer fijn om een positief verhaal als cadeau te kunnen geven aan het publiek. Het is een warme boodschap met veel nootjes en veel volk. Het publiek moet weten dat we er nog zijn voor hen en we kunnen niet wachten om  ze in de watten te leggen.

Heb je het zelf als actrice ook moeilijk gehad tijdens deze periode?

Ik persoonlijk niet. Er zijn wel collega’s bij wie het water aan de lippen staat en de rekeningen niet meer kunnen betalen. Het is daarom heel fijn dat er leuke oplossingen voor worden bedacht. Ik heb gelukkig altijd hard gewerkt en heb nog mijn spaarpotje. Ik hoop dat we snel weer aan de slag mogen gaan want die is ook stilaan aan het leeglopen.

Denk je dat het nummer veel effect zal hebben op de mensen?

Ja zeker, ik krijg heel toffe reacties. We werkten met meer dan 70 mensen aan het lied en iedereen deelt het op zijn sociale media. Het bereik is enorm groot. Er zijn veel mensen die als hobby naar het theater gaan waarvan ik denk dat ze het wel missen. Muziek verzacht de zeden. Zet het maar eens op en je begint direct in je kamertje te huppelen.

Beluister hier het interview met Kobe Van Herwegen

ColofonNaam
Tekstbadges_tekstKaoutar Belhadi
AudioNicki Francequin
Eindredactie tekstEzra Cnaepkens
Eindredactie onlineNoa Van Hoeydonck
Pieter De Smet
Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Theater Elkerlyc geeft niet op en komt met Stany’s Vette Verjaardagsshow: “Als de nood het hoogst is, is de creativiteit nabij”