“We doen aan coronaproof lockdownfeestjes”

De politie betrapt meer en meer mensen die Coronafeestjes geven. Doen mensen dit uit verveling of om een middelvinger op te steken naar de overheid? “Ik ben echt niet bang om Corona te krijgen” zegt 19-jarige studente Zoë.

“Ons leven is op dit punt gewoon één grote blokperiode. Er zijn daarbovenop geen mogelijkheden voor ontspanning omdat alles dicht is” legt Zoë uit. “We hebben bovendien het gevoel dat in België de regels om de 2 minuten veranderen. We moeten echt met onze gsm’s vastgeplakt aan onze hand leven om te weten wat de maatregelen zijn.”

Mentaal onderuit

“Een van aspecten die erop achteruitgaat bij studenten is hun mentaal welzijn.” zegt Zoë. “Veel, maar echt veel mensen die ik ken, hebben het mentaal heel moeilijk. Feesten en samenkomen is voor hen een manier om zich beter te voelen. Dat is soms ook hun enige manier om sociaal contact te hebben met vrienden en om hun gedachten te verzetten. Als ik de feestjes niet had, lag ik al onder de grond.”

Coronaproof lockdownfeestjes

De regelbrekers zijn zich wel nog bewust van het gevaar van Corona. Zoë maakt duidelijk: “We feesten altijd met dezelfde mensen. Die mensen zien ook geen andere personen buiten die groep. Het is niet alsof wij van feestje naar feestje gaan en heel veel mensen zien. Ik hou natuurlijk ook mijn afstand bij mensen buiten die groep. Mijn ouders en grootouders bezoeken doe ik dan ook niet. We doen aan Coronaproof lockdownfeestjes in de mate van het mogelijke.”

(Opgelet: de namen in dit artikel werden aangepast om de anonimiteit te bewaren.)
Als jij iets van je borst wilt kun je terecht bij het Tele Onthaal via het nummer 106 of de site.

ColofonNaam
Tekstbadges_tekstDeniz Nalbantov
Eindredactie tekstCharlotte Claeys
Eindredactie onlineThabo Xulu

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Frustratie