Op de bus bestaat er geen corona

Vanuit de verte komt de bus eraan. Lijn 36 naar Linkeroever is niet de meest geliefde lijn van ’t stad. De bussen zijn meestal klein, vaak te laat en overvol. De deuren gaan stroef open. Zes à zeven man stappen samen de bus op. Ze trekken bijna een sprintje om een zitplekje te bemachtigen.  

Door Sam van Herck

Ook al staat er in de bus aangewezen waar reizigers mogen zitten, kiest iedereen hun plek uit.  Een man staat recht en houdt de paal vast met een zakdoek.  Hij probeert zichzelf te beschermen, maar vervolgens hoest hij in zijn zakdoek en houdt hij de paal weer vast.  

Door Sam van Herck

De irritaties in de bus zijn te voelen. Wanneer de bus onverwachts hard remt, ontsnapt er een algemene zucht en kreun uit de passagiers. Als sardienen in een blikje staan ze naast elkaar en proberen ze te ontsnappen wanneer de deuren bij hun halte openen. Intussen stappen er weer vijf nieuwe passagiers op. Hier geldt de anderhalve regel blijkbaar niet, en op de bus bestaat er geen corona. 

ColofonNaam
Tekstbadges_tekstSam van Herck
Eindredactie tekstSam van Herck
Eindredactie onlineSam van Herck

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
corona_maatregel_perimeter
Professor Huisartsgeneeskunde (VUB) Dirk Devroey: “Controle op handhaving van de perimeter blijft moeilijk.”