portretfoto Nieuwe Thuis Europa

Europa: een nieuwe thuis weg van huis

“Europa. Daar krijg je kansen”, zo klinkt het beloofde land uit de dromerige verhalen van migranten. Europeanen hebben zo hun eigen mening over migranten die op zoek zijn naar de ‘Europese droom’. Maar hoe kijken die mensen zelf naar het continent? Wat was hún ervaring toen ze hierheen kwamen? Bekijk hier de andere kant van het verhaal:

Abdufatah, Osman en Ismail kunnen Europa intussen hun thuis noemen. Na hun erbarmelijke reisweg naar België vinden ze in Europa de veiligheid die ze bij hun vertrek in Afrika zochten. Alle kansen die de jongemannen al zijn toegereikt, hebben ze met beide handen genomen. Hun toekomst ligt nu in Europa, waar ze reikhalzend naar uitkijken.

Door Irem Yitik, Sam Milde, Hannah Meeusen, Amber Deckers, Demi Feron, Kobe Pieters, Julie Gedopt, Amber Verswijvel en Isaura Leffelaer

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Eiffeltoren
Fast Fashion