Eindejaarsreizen middelbare scholen geschrapt

Laatstejaarsstudenten zien hun eindejaarsreizen in het water vallen door de coronacrisis. Door de beslissing die minister van Onderwijs Ben Weyts, virologen en de scholenkoepels namen, worden schoolreizen massaal geschrapt. Meerdaagse reizen zijn zelfs verboden. Zeker tot en met de paasvakantie.  

Scholen schrappen massaal hun reizen nadat de beslissing van Onderwijsminister Ben Weyts, virologen en onderwijsexperts er kwam. Ze nemen de maatregelen nu al omdat ze in deze onzekere tijden de ouders niet extra willen belasten met onnodige voorschotten. Enkele scholen komen wel al met een alternatief naar voren. Ze hopen dat een daguitstap met de klasbubbel na de paasvakantie wel zal mogen doorgaan. 

Ook voor Maud (17), van wie de reis geschrapt werd, is het een zware domper. “Het was een reis waar ik enorm hard naar uitkeek. De reis is niet alleen een afsluiter van het laatste jaar, maar ook van een hoofdstuk dat afgesloten wordt.”  

ColofonNaam
Tekstbadges_tekstDeli De Jonghe
Eindredactie tekstDeli De Jonghe
Eindredactie onlineLennert Jeursen
Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Kerst brengt licht in dit duister jaar