BartDePauw_gsm

Identiteit van negen vrouwen die Bart De Pauw beschuldigen van grensoverschrijdend gedrag gelekt

In november 2017 barstte de bom Bart De Pauw. De Vlaamse tv-host kreeg de wind van voren nadat de VRT de samenwerking stopzette na meldingen van grensoverschrijdend gedrag. Drie jaar na datum treden de negen vrouwen die De Pauw beschuldigen samen naar buiten na een perslek. Het gaat onder meer om actrices Maaike Cafmeyer, Liesa Naert, Lize Feryn en Ella-June Henrard.

Negen vrouwen hadden zich in de zaak Bart De Pauw burgerlijke partij gesteld, maar die bleven tot dusver anoniem. Op woensdag 6 januari werd de identiteit van de vrouwen echter gelekt. Aanvankelijk hoopten de slachtoffers dat het niet tot een rechtszaak zou komen. Ze wilden vooral dat De Pauw tot schuldinzicht kwam. Toen het parket een onderzoek opstartte en De Pauw een minnelijke schikking weigerde, werd die keuze hen uit handen genomen. Het proces zou er komen.

Jurgen Raes, vertegenwoordiger van slachtofferhulp politiezone Antwerpen, betreurt het perslek. “De vrouwen kregen zelf niet de kans om met hun verhaal naar buiten te komen. Hoewel hun namen op het proces sowieso vernoemd zouden worden, is het nog altijd aan hen om te kiezen wanneer hun namen werden gelekt. Niet aan de media.”

ColofonNaam
Tekstbadges_tekstEmma Schelfhout
Eindredactie tekstElias Bogaerts
Eindredactie onlineDeli De Jonghe
Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
“De corona crisis is het dichtste dat we komen bij wereldvrede”