map of Europe with American flag inside and EU countries around

An American mind in a European lifestyle

Duitsers hebben geen humor, Franse vrouwen scheren zich nooit, Nederlanders zijn gierig en dagenlang stoned, en Belgen zijn dom. Er is geen ontkennen aan, elke Europese identiteit is wel verbonden met een stereotype. Maar wat denken buitenstaanders echt over Europeanen?
We vroegen het aan enkele enthousiaste Amerikanen die in de filmpjes hieronder hun perspectief delen.

You learn something new everyday

Als Europeaan krijg je op school heel wat mee over de Verenigde Staten van Amerika en de Amerikaanse levensstijl, maar hoe zit dat juist bij de Amerikanen? Weten zij evenveel over Europa als wij over hun?

Don’t judge a book by its cover

Elke dag verschijnt er in de media wel iets over de VS. Is het niet over bekende sterren, dan is het iets van politieke aard. Maar ziet de Amerikaanse bevolking ook zoveel over Europa verschijnen? Hebben zij ook allemaal dezelfde meningen over ons? En wat is volgens hen het grootste verschil tussen Amerikanen en Europeanen?

The places they know, and where they’d like to go

Veel Amerikanen kunnen een aantal landen in Europa met gemak opsommen. De bijbehorende hoofdsteden opnoemen was niet voor iedereen even makkelijk. Wat iedereen wel snel kon laten weten zijn de plekken waar ze zeker nog eens het vliegtuig voor in willen stappen (eens corona het weer toelaat).

Door:
Junae Andries
Jolien Engelen
Seppe Frans
Lauren Nikolakopoulos
Baptiste Painblanc
Kendra Jewell Rogers
Lotte Sneyders
Adriaan Van Donink
Belén Zarate Garay

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Menstruatieondergoed wordt populairder