Skaten is terug hip!

Heel wat middelbare scholieren hangen tijdens de middagpauze op het Theaterplein. Toch is het er minder bruisend dan anders sinds het coronavirus. De jongeren zitten in groepjes verspreid op de grond. Op het plein testen sportieve jongeren hun nieuwe skatemoves uit.  

Er is een skater aanwezig. Hij raast van de ene naar de andere kant op zijn skateboard. Af en toe neemt hij een korte pauze om wat tot adem te komen maar daarna springt de skater meteen terug op zijn skateboard en doet gekke kunstjes te doen. Hij probeert over een rood hek te jumpen en eist de aandacht op van alle aanwezigen op het Theaterplein met zijn moves. 

Door het coronavirus is skaten helemaal terug in de lift bij jongeren maar ook bij mensen van de middelbare leeftijd. Sommige veertigers en vijftigers herontdekken het skateboarden en doen het nu met hun kinderen. Heel wat evenementen vallen weg, de jeugd zoekt naar andere vrijetijdsbestedingen zoals skaten. De skatewinkels ervaren een piek en verkopen nu meer. 

“Skateboarden zou bij de volgende Olympische Spelen meedoen, het wordt nu dus ook beschouwd als een professionele sport” zegt de winkelverantwoordelijke van One Love Boardshop in Antwerpen.  

De hype is zo groot dat steden ervoor kiezen om te investeren in extra skateplekken. Andere plaatsen zijn dan weer aan een vernieuwing toe. De stads- en gemeentebesturen maken deze keuze omdat ze voelen dat er heel wat mensen de sport beoefenen. 

ColofonNaam
Tekstbadges_tekstCeline De Crock
VideoSilke Haentjens
Thomas Hendriks
Ezra Cnaepkens
Eindredactie tekstSilke Haentjens
Eindredactie onlineEzra Cnaepkens & Kaoutar Belhadi
Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Vegetarische kerstmaaltijden swingen de pan uit