Belgische wielerwereld wacht hervormingen sociale zekerheid bang af

Niet alleen in het voetbal, maar ook in de wielerwereld wachten Belgische ploegen de nieuwe RSZ-regelgeving met bang hart af. Er heerst nog veel onduidelijkheid, maar de gevolgen zullen groot zijn. “Alle profs zullen hierdoor getroffen worden, van groot tot klein”, zegt Peter Bauwens, manager van continentale wielerploeg Tarteletto-Isorex. 

Na de bekendmaking dat er in de sportwereld nieuwe RSZ-regels ingevoerd zullen worden, heerst er paniek bij de Belgische wielerploegen. “Alle ploegen zijn begin november uitgenodigd bij de Belgische wielerbond in Tubeke en daar zal alles duidelijker worden, want voorlopig zijn het allemaal nog vage lijnen”, zegt Bauwens. 

De ploegen waarbij de renners die het meest verdienen actief zijn, ondervinden de grootste impact van de nieuwe regels. Denk hierbij aan World Tour-ploegen zoals Lotto-Soudal en Intermarché-Wanty-Gobert. Dat wil echter niet zeggen dat kleinere ploegen op continentaal niveau, zoals Tarteletto-Isorex niet getroffen zullen worden. “De voordelen die we nu hebben zullen sowieso wegvallen en alle profwielrenners zullen hierdoor getroffen worden, van groot tot klein”, aldus Peter Bauwens. 

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Take Off Study360
Study360 is terug!