Een game: even verslavend als cocaïne?

Canadese ouders slepen Epic Games, het bedrijf achter het populaire spelletje Fortnite voor de rechter. Ze beweren dat de game even verslavend is als cocaïne. Maar kan een game even verslavend zijn als cocaïne? Alexander Dumon: “Ik denk dat een game zeker en vast verslavend kan zijn, maar dat hangt van persoon tot persoon af.” 

De Canadese kinderen hebben zowel fysieke als psychische klachten na het spelen van het spel. Ze eten, slapen en douchen amper. Ook hebben ze last van migraine, rugpijn en sociale problemen. Een gameverslaving komt wel eens voor, maar kan je de ernst van zo’n verslaving vergelijken met de ernst van een cocaïneverslaving?  

Esports coördinator Alexander Dumon van de PXL Hogeschool te Hasselt geeft antwoord: “Zeker en vast niet, ik denk dat we daar vandaag de dag, zeker in de media, totaal nog niet in mee zijn met wat gamen eigenlijk doet. Gamen heeft veel meer voordelen dan nadelen waar veel mensen nog altijd niet naar durven of naar willen kijken. Gamen is een sociaal aspect. Jongeren kunnen elkaar leren kennen in een onlinewereld en veel van elkaar bijleren. Tegenwoordig leren ze zelfs efficiënter talen in-game dan dat ze dat achter hun schoolboeken doen. Het is belangrijk dat niet alleen de slechte voorbeelden van gamen in de media worden gebracht. Laat ons ook eens de positieve gebeurtenissen in de verf zetten.”  

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
“Durf de naam van de overledene te gebruiken”