Prisma, de studentenvereniging die het voorbeeld geeft

Met de start van het academiejaar is het weer de tijd van de studentendopen. Studentenverenigingen zijn druk bezig met het voorbereiden van hun doop of hebben deze al achter de rug. Nochtans is er nog steeds veel commotie rond het hele gebeuren. Daar heeft de zaak Sanda Dia veel mee te maken. Vele studentenverenigingen proberen voortaan meer de focus op solidariteit en het welbevinden van hun leden te leggen. Studentenvereniging Prisma past deze werkwijze al langer toe. Bij Prisma mogen de leden zelf hun grenzen aangeven. Hun doop is een mengeling van de typische doop maar met minder zware taken en zonder verplicht drinken. Zo vertelde één van de schachten dat hij geen alcohol drinkt en daar tijdens de doop ook niet toe gedwongen werd. Bovendien wordt er rekening gehouden met de voorkeuren op vlak van eten en drinken en eventuele gezondheidsproblemen. Zo hoopt Prisma om een aangenamere omgeving te creëren zonder de traditie van een studentendoop verloren te laten gaan.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Antonina 1991
History doesn’t repeat itself, but sometimes it rhymes