‘Kom op tegen Kanker’ roept op tot solidariteit

De organisatie ‘Kom op tegen Kanker’ roept heel Vlaanderen op om verbondenheid te tonen voor kankerpatiënten en hun naasten. De organisatie krijgt daarbij steun van meer dan 300 zorgorganisaties, ziekenhuizen, lokale overheden en woonzorgcentra. Op de Dag tegen kankerkan iedereen kankerpatiënten en hun naasten tonen dat ze er niet alleen voor staan. Vrijwilligers spelden die dag ziekenhuisbezoekers een geel lintje op als teken van solidariteit en verbondenheid.  

Kankerpatiënten en hun naasten krijgen door de hulp van Kom op tegen Kanker steun van Vlaanderen. Honderden vrijwilligers spelden het gele lintje op bezoekers voor solidariteit. “Mensen zijn al veel meer ingelicht over kanker tegenover vroeger en dat maakt het makkelijker om het maatschappelijk aan te pakken”, zegt dokter Jeroen Mebis, oncoloog bij Jessica ziekenhuis in Hasselt. De organisatie deelt ook de afbeelding van het gele lintje op Facebook, Twitter en Instagram en vraagt deze massaal te delen.  

Bijna alle Vlaamse ziekenhuizen en een aantal zorgorganisaties leggen hun patiënten op de Dag tegen Kanker extra in de watten. Zij organiseren activiteiten voor de patiënten en hun naasten. Heel de week organiseren zij allerlei activiteiten, zoals een online kookworkshop, webinar, stijladvies, massages, meditatie en een bezoek van Lisa del Bo. Voor de kleintjes gaat er in het UZA een digitale fantasiewereld door, waarbij je je kan laten fotograferen.    

Op de website dagtegenkanker.be, kan iedereen gratis een gepersonaliseerde digitale boodschap versturen of een kaartje sturen iemand die getroffen is door kanker.   

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
gevangenis
Belgische gevangenissen bezwijken onder het capaciteitstekort: “209 gevangenisbewoners slapen op de grond”