EK korfbal wordt jubileumeditie voor Belgische federatie

Korfbal is coming home. Het EK korfbal wordt opnieuw georganiseerd in België.  Algemeen secretaris van de Belgische korfbalfederatie, David Van den Bosch, is gelukkig met een EK in eigen land: “We willen graag topkorfbal naar België brengen, zodat iedereen ervan kan genieten.” 

Het EK korfbal vindt deze week plaats in Antwerpen. De beste korfballanden van Europa strijden vanaf maandag 25 oktober voor de Europese titel. De twee beste ploegen spelen op zaterdag 30 september de finale in de Lotto Arena. 

Topkorfbal naar België brengen 

De Belgische korfbalfederatie is vereerd dat ze het EK mogen organiseren. Op die manier zetten ze hun honderdjarig bestaan extra in de verf. Daarnaast hoopt de Belgische korfbalfederatie op extra aandacht voor hun sport. Algemeen secretaris van de Belgische korfbalfederatie, David Van den Bosch, is alvast tevreden met de extra belangstelling: “Door een EK of WK te organiseren, hebben we in de Vlaamse media alvast kunnen scoren met ons evenement. Die extra belangstelling is welkom. Onze doelstelling is om korfbal meer bekend te maken in ons land. We willen topkorfbal naar België brengen, zodat iedereen ervan kan genieten.” 

Financiële steun blijft moeilijk 

In de toekomst wil de Belgische korfbalfederatie het EK vaker organiseren, maar dat zal ook afhangen van de financiële middelen: “Een EK organiseren kost veel geld,” nuanceert Van den Bosch. “Het is onmogelijk om een EK te organiseren zonder de steun van de overheid. Dankzij stad Antwerpen vindt de finale plaats in de Lotto Arena. Ook Sport Vlaanderen steunt ons financieel, maar daarbuiten blijft het toch moeilijk. Het EK is zeker en vast geen winstgevende operatie. 

België-Nederland geen evidentie  

Met een combinatie van financiële steun, extra media-aandacht en een jubileum wil de Belgian Diamonds, de nationale korfbalploeg, schitteren. Een finale tussen Nederland en België lijkt haast onafwendbaar. Toch nuanceert Van den Bosch: “België en Nederland zijn de eerste landen waar er gekorfbald werd, maar we staan heus niet elk jaar in de finale. Nederland en België zijn de best ontwikkelde korfballanden. Onze competities en teams zijn van een hoog niveau. Toch leggen China en Taiwan ons het vuur telkens weer aan de schenen. De evidentie dat de finale altijd uit België-Nederland bestaat, is niet meer het geval.” 

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
5 positieve effecten van het coronavirus